TRANSFERI

Marca: Messi se ne želi vratiti u Barcu. Izdala ga je u uredima i svlačionici

Foto: Profimedia

VODEĆI ljudi Barcelone pokrenuli su akciju povratka Lionela Messija u klub čiji je simbol i koji je šokantno napustio u ljeto prošle godine. Prije mjesec dana predsjednik Joan Laporta je izjavio: "Imamo moralni dug prema Messiju da karijeru završi u Barceloni tako da mu Camp Nou plješće kada ga bude napuštao u našem dresu."

Predsjednik i potpredsjednik javno zovu Messija da se vrati

Prošlog tjedna je Barcelonin dopredsjednik i ekonomski stručnjak Eduard Romeu izjavio da bi za klub financijski bilo moguće podnijeti Messijev ugovor iduće sezone te da bi njegov povratak olakšalo to što bi došao bez odštete. Messiju, naime, na ljeto završava ugovor s PSG-om i tada će napuniti 36 godina. Jasno je zašto iz Barcelone šalju ovakve pozive. Ovo se čini kao savršeno vrijeme za "ispraviti grešku" i vratiti Messija da završi karijeru u klubu iz kojeg je "potjeran u suzama". 

Marca, međutim, piše da će se teško ostvariti bajkovit scenarij: "Mogućnost za to je jako mala i daleka. Što god iz Barcelone o tome govorili, puno toga bi se moralo riješiti da se krene uopće u razmišljanje o takvoj operaciji. Prije svega, trebalo bi uspostaviti kontakt, obnoviti odnos.

"Ako je Barcelona zaboravila kako je ispratila Messija, podsjetit ćemo je"

Do sada se iz Barcelone nitko nije ni obratio Messiju, nego se navedeno iz kluba pušta u javnost a da se nije pričalo s igračem i pitalo ga što želi. Osim toga, Messija bi trebalo jako puno uvjeravati da se vrati. Ako su u Barceloni zaboravili zašto, podsjećamo ih da je klub napustio protiv svoje volje, u suzama te osjećajući da ga je Laporta izdao.

Zato što je s njim bio sve dogovorio oko ostanka, da bi onda predsjednik u zadnji tren sve poništio. Messi nije zaboravio izdaju koju je u klubu svog života doživio na svim razinama i od ključnih ljudi. Tako da bi neki od njih, kako u upravi tako i u svlačionici, morali otići kako bi se on vratio."

"Sve i da se vrati, tražio bi ključnu ulogu i najvišu plaću. Klub na rubu bankrota to ne može dati 36-godišnjaku"

Marca dodaje i dva aspekta Messijevog povratka o kojima se ne govori i ne piše, a ključni su: "Messi je u 36. godini, ali sve i da pristane na povratak, ne bi se zadovoljio statiranjem kao maskota ili sjedenjem na klupi. Tražio bi ključnu ulogu te jednako takvu plaću. Ne zaboravimo da, premda se financijska situacija u Barceloni poboljšala, klub i dalje na plaće troši daleko više nego što bi smio.

Jasno je što bi u takvim okolnostima za Barcelonin proračun značio dolazak zvijezde koja u PSG-u zarađuje oko 35 milijuna eura godišnje. Zbog svega navedenog jasno je da Messi trenutno ni ne pomišlja na povratak u Barcelonu. Jedino je na što je zadnjih mjeseci usredotočen, a tako će biti i iduća tri, kako s Argentinom osvojiti svjetski naslov, jedini trofej koji mu nedostaje."

Pročitajte više