TRANSFERI

Marca: Real nije zadovoljan Jovićem pa želi dovesti senzaciju Dortmunda

Foto: EPA-EFE

REAL je u prethodna dva ljeta doveo dva napadača Mariana Diaza i Luku Jovića za visoke odštete (Diaz - 21,5 milijuna eura, Jović - 60 milijuna eura), ali njih dvojica nisu opravdala očekivanja.

Diaz je od dolaska u Real odigrao 24 utakmice i zabio samo četiri gola, dok je Jović u sličnom ritmu postigao samo dva gola u 22 nastupa. Posebno je nezadovoljstvo izraženo Jovićevim učinkom. Iako Srbin nije dobio pravu priliku kao zamjena Karimu Benzemi, u minutama koje je proveo na terenu nije izgledao kao igrač vrijedan 60 milijuna eura odštete.

Tri opcije

Marca piše da će Real zato ponovno tražiti špicu sljedećeg ljeta, a izbor je pao na tri napadača - Tima Wernera iz RB Leipziga, Lautara Martineza iz Intera i Erlinga Halanda iz Borussije Dortmund. 

Madridski list navodi da je Haland njihova najveća želja. Norveška senzacija dominira od početka sezone koju je počeo u Salzburgu, a onda nastavio u Dortmundu. Otkako je u Bundesligi, 19-godišnji Haland je u osam nastupa utrpao 12 golova, a u cijeloj sezoni je na fenomenalnom učinku od 40 golova u samo 30 nastupa.

U Realu se nadaju da bi odličan odnos s Borussijom mogao ubrzati ovaj posao. Haland bi stigao kao napadač Reala za budućnost jer Benzema ima 32 godine i neće još dugo ostati na elitnom nivou, što pokazuje i njegova forma u posljednje vrijeme.

Francuz je posljednji put zabio prije 28 dana u pobjedi Reala protiv Atletica.

Pročitajte više