Maribor na Anfieldu izdržao do poluvremena, Liverpool ipak uvjerljiv

Foto: Getty Images/Guliver Image, Hina

DVA tjedna nakon što su u Sloveniji potopili Maribor sa 7:0, Liverpool je u uzvratu na Anfieldu bio nešto skromniji, ali ipak uvjerljivo stigli do nove pobjede.


Jurgen Klopp izveo je kombinirani sastav u kojem nije bilo niza prvotimaca, kao ni hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena. U obrani su stajali Arnold, Matip, Klavan i Moreno, a ispred njih Milner, Can i Wijnaldum, koji je zbog ozljede već u 17. minuti zamijenjen.

Englezi su slomili bunker gostiju tek u 51. minuti, a pogodak je postigao Mohamed Salah kojemu je to 10. pogodak sezone uz dvije asistencije.
 


Emre Can je u 64. zabio za 2:0, a točku na "i" stavio je Daniel Sturridge u 90. minuti. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, no u 52. Mariborov golman Handanović obranio je jedanaesterac Milneru.

Maribor je uputio jedan udarac u okvir Liverpoolovog gola, a vratar "Redsa" je obranio.

U drugom susretu skupine Sevilla je pobijedila Spartak 2:1. Clement Lenglet je doveo Andalužane u vodstvo u 30. minuti nakon ubačaja iz kornera, a Sevilla je korak bliže pobjedi stigla u 60. minuti kada je Ever Banega udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za 2:0. Nadu gostima vratio je Ze Luis golom u 78. minuti, no do kraja utakmice više nije bilo golova. Mario Pašalić je počeo utakmicu u momčadi Spartaka i na terenu je proveo 57. minuta.



Na ljestvici vodi Liverpool s osam bodova, Sevilla ima sedam, Spartak pet, a Maribor jedan bod.
 

 

Rezultati by SofaScore

 

 

 

Pročitajte više