"Marin je od majke naslijedio dobrotu, bio je žila kucavica našeg društva"

HRVATSKI reprezentativci će večeras na utakmici s Poljskom nastupiti s crnim florom na rukavu u čast navijaču Marinu Zubčiću, koji je umro u Klagenfurtu uoči utakmice s Njemačkom.

Njegov prijatelj Goran Lučin koji je tog kobnog dana bio s njim u Klagenfurtu rekao je za Index da je cijelo društvo iznimno sretno što će HNS i reprezentativci na ovaj način odati počast Marinu. HNS je poslao i zahtjev Uefi da se uoči početka minute održi i minuta šutnje na spomen Marina, ali kruta svjetska nogometna organizacija to nije dozvolila. Doduše, Uefa bi teško tako nešto omogućila i u slučaju da se radi i o još većoj tragediji.

"To što će reprezentativci nastupiti s crnim florom i što se HNS toliko založio i pomogao oko prijevoza tijela, stvarno nas čini mirnijima i svi osjećamo veliku zahvalnost. Što se tiče minute šutnje, ne znam zašto bi to Uefi smetalo i mislim da su to trebali dozvoliti. Ali, kažem, i ovako smo jako zadovoljni. Kao što je rekao Marinov brat, barem je otišao u velikom stilu jer je vijest o njegovoj smrti obišla cijeli svijet", kazao nam je Goran Lučin.

Najteže mu je zbog Marinove majke za koju kaže da je iznimno dobra žena te kako je Marin upravo od nje dobio tu dobrotu koju je širio oko sebe.

Gubitkom Marina društvo izgubilo žilu kucavicu

Goran nam je ispričao kako je Marin bio glavni pokretač zabave u njihovom društvu. Osamdeset posto svih šala u društvu je dolazilo od strane Marina i Goran sada osjeća kako je njihova ekipa izgubila žilu kucavicu. Društvo je na okupu već 15 godina, još iz osnovne škole i najčešće su se znali okupljati upravo kod Marina.

"Danas kad se nađemo još uvijek imamo osjećaj da će doći, jer smo i inače imali običaj da čekamo da on dođe u društvo. Radio je kao konobar pa ne bi mogao doći prije ponoći, a mi bi ga čekali u njegovom stanu. I dalje ga tako čekamo, ali ne dolazi", priča Goran Lučin. Za Marina kaže da je bio jako popularan u društvu i izniman čovjek te da bi ljudi za njega često rekli: "Koji car".

Na utakmicu s Njemačkom su otišli jer su htjeli iskoristiti to što im je Klagenfurt blizu, budući da je od Rijeke udaljen jednako kao i Zagreb. Luka kaže kako su s Marinom razgovarali o tome kako će otići na još jednu utakmicu ako Hrvatska dođe do polufinala, no sada su ti planovi propali. On osobno u potpunosti je, kaže, izgubio osjećaj za Europsko prvenstvo i ne pada mu na pamet ponovno ići u  Austriju, ali će i dalje reprezentaciju bodriti pred TV ekranom.

D.M.
Foto: Privatni album Gorana Lučina

Pročitajte više