Marseille sanja treću sreću u EL: "Između nas i europskih natjecanja postoji ljubavna priča"

Foto: Getty Images / Guliver Image

MARSEILLE će prvi put u povijesti pokušati osvojiti Europa ligu. Francuski velikan u srijedu od 20:45 sati igra protiv Atletico Madrida u velikom finalu. Klub s Velodromea do sada je izgubio dva tadašnja UEFA kupa 1999. i 2004. godine, te lovi treću sreću protiv Španjolaca.
 
> ATLETICO I VRSALJKO SPREMNI ZA FINALE "Marseille je sličan nama, ali želim trofej Europa lige"
 
"Prije svega, žao mi je što Diego Simeone neće biti na klupi Atletica zbog suspenzije. Zahvaljujući njemu, Atletico je posljednjih godina u samom vrhu europskog nogometa. U pitanju je jako iskusna ekipa, kojoj će ovo biti treće europsko finale u posljednje četiri godine. Naravno da je Atletico favorit jer igra čvrstu obranu, a u napadu ima fantastične Antoinea Griezmanna i Diega Costu", rekao je u najavi trener Marseillea Rudi Garcia. 
Prije točno 10 godina dva kluba igrala su u Ligi prvaka. Na Velodromeu je završilo bez golova, a Marseille je izgubio 2:1 u Madridu. Španjolske momčadi ne leže finalistu Europa lige, koji je do sada osam puta izgubio, uz četiri pobjede i tri remija protiv rivala iz te zemlje.
 
"Moramo biti mirni iako smo svjesni da se borimo za trofej, ali i plasman u Ligu prvaka. Pritisak postoji, ali imat ćemo veliku podršku naših navijača i vjerujemo u pobjedu. Bilo bi doista sjajno završiti sezonu na najljepši mogući način, a u finalima je uvijek sve moguće, pa tako i u Lyonu. Nadamo se najboljem", jasan je Garcia. 
"Mi smo Marseille koji je prije 25 godina osvojio naslov europskog prvaka i postao jedini francuski klub kojem je to uspjelo. Jednostavno, postoji ljubavna priča između Marseillea i europskih natjecanja i želimo slijediti korake svojih prethodnika", zaključio je. 
 

Pročitajte više