MATEŠA U KINI ZAGOVARA DONOŠENJE OLIMPIJSKOG PLAMENA U SPLIT

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša prenio je danas čelnicima Organizacijskog odbora Olimpijskih igara 2008. želju grada Splita da se olimpijska baklja, na putu od Grčke do Pekinga, zaustavi u gradu pod Marjanom.

Mateša i pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Romana Caput Jogunica nalaze se u višednevnom radnom posjetu Organizacijskom odboru Olimpijskih igara 2008. u Pekingu, u koji su doputovali na poziv kineske vlade i Kineskog olimpijskog odbora.

Domaćini su hrvatske sportske uglednike izvijestili o pripremama za, po broju izgrađenih borilišta, najopsežnije olimpijske igre, ali i o drugim već završenim objektima za prihvat sportaša, poslovnih partnera i gostiju "OI Peking 2008".

"Tradicionalno ljubaznim domaćinima izrazili smo spremnost za sve oblike suradnje kako bi hrvatskim sportašima, ali i našim sponzorima i poslovnim partnerima, osigurali najbolje moguće uvjete za pripreme i nastup na Olimpijskim igrama te boravak u Pekingu", rekao je Mateša koji će sutra posjetiti kinesku Državnu sportsku upravu.

(Hina)xad yad

Pročitajte više