TRANSFERI

Mediaset: Allegri ostaje još godinu, a evo tko bi ga trebao naslijediti

Foto: Getty Images / Guliver Image

PET godina, pet Scudetta, četiri Kupa, dva Superkupa - učinak je Massimiliana Allegrija na klupi Juventus. Međutim, u spomenutom periodu izgubio je i dva finala Lige prvaka, a ove sezone u četvrtfinalu ispao od Ajaxa, preko čega se teško prelazi u torinskom klubu koji na naslov europskog prvaka čeka još od 1996. godine.

Prema pisanju Mediaseta, Allegri će se tijekom tjedna sastati s prvi čovjekom Juventusa Andreom Agnellijem kako bi razgovarali o budućnosti. Trener ima ugovor do ljeta 2020. godine, a Talijani su prilično sigurni da će strateg iz Toskane ostati još godinu dana i onda napustiti Staru damu te preuzeti PSG koji je zainteresiran. 

No, u velikim klubovima se ništa ne prepušta slučaju, pa se tako govori i o njegovim mogućim alternativama. Prvi izbor do nedavno bio je Zinedine Zidanea, ali se legendarni Francuz vratio na klupu Reala, pa je sada najveći kandidat za Allegrijevog nasljednika Didier Deschamps. Bivši igrač Bianconera i aktualni izbornik Francuske, s kojom je postao svjetski prvak u Rusiji prošlog ljeta.

Tijekom igračke karijere je od 1994. do 1999. igrao u crno-bijelom dresu, a u sezoni 2006/07. vodio je Juve u drugoj ligi nakon Calciopolija i ekspresno ga vratio u Serie A. Ipak, zahvalnicu za to što je preuzeo momčad kad je nitko nije htio i vratio je u prvu ligu dobio je u vidu otkaza, a naslijedio ga je Claudio Ranieri koji se nije proslavio u Torinu. Deschamps je morao otići unatoč tome što je u 43 utakmice ostvario 30 pobjeda, uz 11 remija i svega dva poraza u možda i najtežoj sezoni Juvea u njegovoj povijesti. 

Embed from Getty Images

"Deschamps je realna opcija", piše Mediaset, a san je - Pep Guardiola.

Svjesni su u Torinu da je gotovo nemoguće dovesti katalonskog trenera iz Manchester Cityja, gdje su jako zadovoljni njegovim radom, a i on sam ima sve što mu treba. Također, Juventus kroz povijest i nije poznat kao klub koji igra lepršav nogomet, što je dodatna prepreka u njihovoj eventualnoj suradnji kad se zna da Guardiola čvrsto stoji iza svoje filozofije ofenzivnog i tehnički dotjeranog nogometa.

Zato je Deschamps doista realna opcija, uz nadu da je zaboravio kako ga je Juventus ispratio prije 12 godina. Na klupi Francuske je od 2012. godine i sljedećeg ljeta bi mogao napustiti izborničku funkciju nakon završetka Eura 2020., na kojem će pokušati objediniti titule svjetskog i europskog prvaka. 

Embed from Getty Images

Pročitajte više