TRANSFERI

Mediaset: Icardi dao ultimatum Juventusu ili ide u drugi talijanski klub

Foto: EPA

MAURO ICARDI trebao bi sljedećeg tjedna imati novi klub - Juventus ili Romu! Argentinski napadač otpisan je u Interu, a unatoč psihološkim igrama, ipak ne želi polusezonu presjedjeti na tribinama, već igrati, a njegova budućnost ostaje vezana za Serie A. 

Nije tajna da je njegova želja prelazak u Juventus, koji već posljednjih osam godina dominira u Italiji, a pokušat će opet stići do naslova europskog prvaka na koji čeka od 1996. godine. 

Međutim, tu postoji problem jer Inter ne želi prodati napadača velikom i omraženom rivalu iz Torina, a posebno to ne želi učiniti direktor Giuseppe Beppe Marotta, koji je do jučer radio baš u Juventusu i po dolasku na Meazzu kao glavni cilj naveo rušenje njegove vladavine u talijanskom prvenstvu. 

Stoga Inter posebno od Juventusa zahtijeva 90 milijuna eura za Icardija i želi novac odmah kako bi ga uložio u dolaske Edina Džeke te eventualne transfere Artura Vidala, Sergeja Milinković-Savića ili Ivana Rakitića. No Juve pokušava spustiti cijenu nakon što nije prošla zamjena Icardi - Dybala koju su odlučno odbili iz redova Nerazzurra.

Ipak, prema pisanju Mediaseta, Juventus je dobio ultimatum, i to od samog Icardija. Argentinac je dao vremena Staroj dami da pošalje Interu zadovoljavajuću službenu ponudu do sljedećeg tjedna ili će otići u Romu. 

A ne bi jedan od najboljih golgetera posljednjih godina na Apeninima mogao tako ucjenjivati Juventus da talijanski prvak nije u panici oko pojačanja u napadu. Trener Maurizio Sarri želio je dovesti Romelua Lukakua, ali je on poslije propale trampe, također s Dybalom, završio baš u Interu. 

U međuvremenu se Juve pokušava riješiti i Gonzala Higuaina (odbio transfer u Romu), a ne želi propustiti priliku angažirati Icardija i kompletirati fantastičan prijelazni rok. Međutim, vremena je sve manje, dok na drugoj strani Roma čeka kako će se situacija odvijati jer je operacija s Interom praktički dogovorena. 

Inter već mjesecima pokušava dovesti Edina Džeku, kojeg trener Antonio Conte vidi kao savršenog partnera Lukakuu u formaciji 3-5-2. Tako bi Icardi otišao na Olimpico, a Džeko na Meazzu, uz Rominu nadoplatu od 35-40 milijuna eura, čime bi sve strane bile zadovoljne, a izvisio bi upravo Juventus. 

Naravno, tu je i Napoli, koji je za sada tek treća opcija za napadača iako se u nogometu, posebice tijekom prijelaznog roka, stvari mijenjaju gotovo iz minute u minutu. 

Icardi bi u Romi bio najveća zvijezda, imao bi godišnju plaću od osam milijuna eura (duplo od one koje trenutačno prima u Interu), dok bi se realizirala i Džekina želja da zaigra za milanski klub. Inter bi zaradio novac koji bi mogao potrošiti na još koje pojačanje do kraja prijelaznog roka (u Italiji on završava 2. rujna), a Juve bi u tom slučaju imao jako malo vremena da reagira na tržištu. 

Što će se na kraju dogoditi i gdje će Icardi nastaviti karijeru, u Torinu ili Rimu, doznat ćemo idućeg tjedna nakon ponude Juventusa. 

 

Pročitajte više