hrvatska rukometna reprezentacija

Metličić o novom izborniku: Jedino logično rješenje, samo me strah jedne stvari

Foto: HINA/ Damir SENČAR

HRVOJE HORVAT novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. HRS je prihvatio ostavku Line Červara, koji je Upravnom odboru predložio tri kandidata za svojeg nasljednika; Hrvoja Horvata, Ivana Balića i Slavka Golužu.

Ivano Balić je otpao zbog činjenice da nema potrebnu licencu, a između Goluže i Horvata Savez se odlučio za trenera Nexea i Červarovog pomoćnika tijekom SP-a u Egiptu.

"Izbor Cvebe je logičan, on najbolje zna što se dogodilo u Egiptu"

Za komentar novog izbornika nazvali smo Petra Metličića.

''Izbor Cvebe je normalan slijed i sasvim logična odluka Upravnog odbora. Premalo je vremena za neke veće promjene, kvalifikacije počinju za mjesec dana, a igrači se, koliko znam, trebaju javiti novom izborniku već idući tjedan. Horvat je dugo vremena bio pomoćnik Lini, najbolje zna stanje u ekipi, zna što se događalo u Egiptu i siguran sam da ima viziju kako promijeniti nabolje neke stvari jer ono što se događalo na ovom turniru je bila totalna katastrofa'', kazao nam je legendarni desni bek Hrvatske.

"Ne smijemo ga prebrzo potrošiti, treba mu dati šansu i strpljenje"

Horvat neće imati puno vremena za pripreme jer ga već 12. ožujka čekaju olimpijske kvalifikacije u Montpellieru koje traju tri dana. Hrvatska će igrati u skupini s Francuskom, Portugalom i Tunisom i mora osvojiti jedno od prva dva mjesta ako želi otići u Tokio.

''Nadam se samo da ga neće prebrzo potrošiti, da Cveba neće odmah izgorjeti u slučaju neuspjeha na turniru u Francuskoj. Toga me strah. Bila bi to velika šteta. Treba mu dati šansu, dati mu vrijeme, pa čak i nauštrb rezultata u Francuskoj. Ništa se ne može izgraditi preko noći, a posebice će biti teško vratiti uništeno samopouzdanje ekipi. Kod nas su očekivanja uvijek ogromna, ali treba biti realan i strpljiv. Do turnira u Montpellieru je ostalo malo vremena. Teško će moći puno toga promijeniti, ali može razgovarati s igračima, podići ih, obavezno više vjerovati mladima, a ne nakon svake greške ih tjerati na klupu. Tako se ne stvaraju igrači. U Egiptu je sve bilo loše, totalna kolektivna blokada. Ne znam zašto se to dogodilo, puno je neodgovorenih pitanja, ali više nije ni bitno. Imamo novog izbornika i od srca mu želim sve najbolje.''

Balić je završio neke tečajeve

Červar je predložio i Ivana Balića, ali UO je to odbio s argumentom da jedan od voditelja Akademije Balić-Metličić nema potrebnu licencu da bi vodio reprezentaciju.

''Znam da je Ivano prošao neke tečajeve, ali nikad nije vodio nikoga. Ne znam točno kakva je procedura, ali smatram da je izbor Horvata potencijalno odlična stvar za hrvatski rukomet'', zaključio je Metličić.

Pročitajte više