Miami je velikom serijom ulovio Denver. Onda ga je Jokić slomio ovim signalom

Screenshot: Twitter

NIKOLA JOKIĆ nastavio je s briljantnim partijama u play-offu i u prvoj utakmici finala NBA lige. U svom prvom nastupu u finalnoj seriji vodio je Denver do pobjede 104:93 protiv Miamija. Srpski fenomen okončao je meč s 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija. Jokić je tako odigrao još jednu povijesnu utakmicu u ovom doigravanju. Postao je prvi koji je u debiju na NBA finalu ostvario triple-double.

Svjetski mediji i ljubitelji košarke do u detalje analiziraju povijesnu partiju nevjerojatnog Jokića, pa je tako Matt Issa, suradnik niza američkih medija, primijetio da je Jokić dokazao da je briljantan košarkaš ne samo učinkom u navedenim kategorijama nego i time što je u ključnom trenutku pročitao suparnike. 

U petoj minuti zadnje četvrtine Miami je prednost Denvera s ogromnih 21 smanjio na 10 poena. Jokić je tada impresivno zaustavio seriju Heata. Pogodio je za +12, a onda zabio i dva slobodna bacanja za 88:74, ali je posebno oduševio onim što je primijetio kod suparnika i signalom suigračima. Premda jako umoran i koncentriran na gađanje penala, shvatio je što Miami smjera. 

"Jokić je genij. Iako potpuno iscrpljen, primijetio je da Kyle Lowry signalizira akciju "Pištolj" te je o tome obavijestio suigrače gestikulirajući simbol tog vatrenog oružja. Oni su to shvatili i odigrali sjajnu obranu na spomenutu akciju Miamija te mu tako oduzetom loptom slomili kičmu", piše američki autor uz priloženu snimku revolveraša Jokića.

Pročitajte više