Mihajlović može biti miran: Fiorentina negirala dolazak Van Bastena

POSLJEDNJIH tjedana je napokon bolje zaigrala i Fiorentina, pa se uslijed pozitivnih rezultata maknula iz opasne zone talijanske nogometne Serije A i danas je na devetom mjestu.

Dok je trajala kriza u klubu često se govorilo o smjeni trenera Siniše Mihajlovića, no nekadašnji srpski reprezentativac je i dalje strateg kluba. Posljednje informacije, koje su došle iz Lisabona, su govorile da bi tijekom ljeta Mihajlović trebao otići iz Fiorentine i to zbog toga što na to mjesto dolazi legenda nizozemskog nogometa - Marco van Basten.

Naime, legendarni centarfor Milana i nizozemske reprezentacije je zadnjih dana boravio u Lisabonu, na poziv tamošnjeg prvoligaša Sportinga. Portugalski novinari su odmah nanjušili da se iza tog poziva možda krije mogućnost dolaska Van Bastena na klupu Sportinga, no to je opovrgnuo predsjednik lisabonskog kluba Pedro Baltazar koji je rekao:

"Neće kod nas doći iz jednostavnog razloga. Na ljeto odlazi u Fiorentinu."

No, nije se dugo čekalo da iz Fiorentine negiraju takve informacije, što su i učinili. Inače, recimo da je u kratkoj trenerskoj karijeri Van Basten dosad bio četiri godine izbornik Nizozemske, dok je nakon toga jednu sezonu vodio Ajax. Od 2009. godine je bez posla.

Pročitajte više