SERIE A

MILAN - LECCE 2:2 Rossoneri se sramote i pod novim trenerom

Foto: EPA

U OSMOM kolu Serie A Milan je na svom terenu remizirao s Lecceom 2:2 i nastavio s lošim rezultatima ove sezone.

Domaćin je dva puta vodio, no Lecce se hrabro borio i na koncu izvukao bod. 

Golove za Milan zabili su Hakan Calhanoglu (20) i Krzysztof Piatek (81), a za goste Khouma Babacar (62) i Marco Calderoni (90+6). Hrvatski reprezentativac Ante Rebić igrao je za Milan posljednjih 10 minuta.

Milan je sjajno ušao u utakmicu i u prvih 15 minuta imao je tri odlične prilike. Međutim, Rafael Leao dva puta i jednom Hakan Calhanoglu nisu bili precizni. Ipak, u 20. minuti Milan je okrunio svoju premoć pogotkom, a strijelac lijepog gola bio je Calhanoglu. Milan je do kraja poluvremena imao još nekoliko prilika, no nije uspio možda već u prvom poluvremenu riješiti pitanje pobjednika.

Kazna za silne promašaje stigla je u 62. minuti, kada je Andrea Conti skrivio kazneni udarac igrajući rukom. Udarac je izveo Khouma Babacar, Gianluigi Donnarumma je obranio, no Babacar je ispravio pogrešku pospremivši odbijanac u mrežu za 1:1.

U 81. minuti domaćin je stigao i do drugog gola, a ponovo je najzaslužniji bio Calhanoglu. Turski veznjak je prošao kroz suparničku obranu, a potom je povratnom loptom uposlio Piateka koji je zabio za novo vodstvo. Lecce se nije predavao i u drugoj minuti nadoknade Calderoni je sjajnim udarcem s 20 metara izjednačio rezultat i šokirao Milan.

Velika kriza u Milanu natjerala je vodstvo kluba na smjenu trenera Marca Giampaola nakon samo sedam kola. Jer Rossoneri, koji su u novu sezonu ušli potpuno obnovljeni na svim poljima, u prvih sedam kola Serie A skupili su samo devet bodova. Klub koji je ove sezone želio napraviti iskorak prema Ligi prvaka tako se našao samo tri boda udaljen od zone ispadanja. Zato je Giampaolo dobio otkaz, a zamijenio ga je iskusni Stefano Pioli. Njemu je Milan čak 13. klub kojem je trener, a u prvoj utakmici nije uspio slaviti.

Lecce je prošle sezone igrao u Serie B, a ove sezone se bori za opstanak.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više