Serie A

Pogledajte gol Milana u 92. minuti za prvo mjesto Serie A na kraju 2020.

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Milana okončat će 2020. godinu na prvom mjestu Serie A nakon što su u derbiju 14. kola pobijedili Lazio s 3:2 golom Thea Hernandeza u drugoj minuti sudačke nadoknade, uz sjajnu predstavu Ante Rebića koji je zabio gol i izborio jedanaesterac.

Milan se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto ispred gradskog suparnika Intera koji je u ranije odigranom susretu na gostovanju pobijedio Veronu s 2:1.

Rebić je sudjelovao kod oba gola Milana u prvom dijelu

Milan i Lazio su odigrali sjajnu predstavu. Domaćin je poveo 2:0, Lazio se vratio, da bi domaćin u sudačkoj nadoknadi stigao do važne pobjede.

Milan je poveo Rebićevim golom u 10. minuti. Calhanoglu je izveo korner, a Rebić je s ruba peterca glavom pogodio donji desni kut. Hrvatskom napadaču bio je to ovosezonski prvijenac u Serie A u desetom nastupu. Sedam minuta kasnije domaćin je povećao prednost, a ponovo je u jednoj od ključnih uloga bio Rebić izborivši kazneni udarac.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ REBIĆEV GOL.

Hrvatski reprezentativac je pucao, Patric je pokušao blokirati udarac, no igrao je rukom i sudac Marco Di Bello je nakon provjere pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Calhanoglu.

Calhanoglu je ubacio iz kornera, a Hernandez pogodio za pobjedu Milana

U 28. minuti Di Bello je dosudio novi jedanaesterac, ovoga puta za goste. Pucao je Ciro Immobile, Donnarumma je sjajno obranio, no Luis Alberto je pospremio odbijanac u mrežu. Immobile se za promašeni jedanaesterac iskupio u 59. minuti zabivši za 2:2.

Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Hernandez je donio slavlje za domaćine. Calhanoglu je ubacio iz kornera, a Hernandez zabio za pobjedu. Rebić je igrao cijeli susret.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ HERNANDEZOV GOL.

Milan ponovo ima bod više od gradskog suparnika koji je nekoliko sati bio na vrhu ljestvice nakon slavlja u Veroni.

Atalanta ispustila vodstvo od dva gola u Bologni

U ostalim večernjim susretima Atalanta je imala 2:0 na poluvremenu kod Bologne, no domaćin je u završnici susreta izvukao remi. 

Za goste je oba gola zabio Luis Muriel (22-11 m, 23), a strijelci za Bolognu bili su Takehiro Tomiyasu (74) i Nehuen Paz (82). Mario Pašalić nije nastupio zbog ozljede, dok je Boško Šutalo ostao na klupi.

Marko Rog je na gostovanju kod Rome izašao već u 15. minuti

Roma je u Rimu pobijedila Cagliari s 3:2. Jordan Veretout (11), Edin Džeko (71) i Gianluca Mancini (77) su zabili za domaćine, a Joao Pedro (59, 90+2-11 m) oba gola za goste. Nažalost, Marko Rog je kod gostiju već u 15. minuti napustio teren zbog ozljede.

Napoli je odigrao tek 1:1 protiv Torina, spasivši se u posljednjim trenucima od poraza. Armando Izzo je u 56. minuti doveo goste u vodstvo, a izjednačio je Lorenzo Insigne u sudačkoj nadoknadi.

Pjaca, Badelj i Erlić igrali u derbiju začelja

U derbiju začelja Genoa je na gostovanju pobijedila Speziju s 2:1. Domaćin je poveo u 10. minuti preko Mbale N'Zola, a Genoa je okrenula rezultat golovima Mattije Destra (15) i Domenica Criscita (74-11 m).

Martin Erić je u domaćim redovima odradio cijeli susret, baš kao i Milan Badelj za goste, dok je Marko Pjaca ušao u igru u 84. minuti.

Talijansko prvenstvo se nastavlja 3. siječnja.

Sassuolo je na gostovanju pobijedio Sampdoriju s 3:2, dok je Benevento slavio kod Udinesea s 2:0.

Na ljestvici vodi Milan s 34 boda, Inter je drugi s 33 boda, dok se Roma probila na treću poziciju s 27 bodova. Sassuolo će godinu zaključiti na sjajnom četvrtom mjestu s 26 bodova, a zatim slijede Napoli (25) i Juventus (24).

Talijansko prvenstvo se nastavlja 3. siječnja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više