STIPE MIOČIĆ

Miočić: MMA me spasio da ne trošim lovu koju nemam. Ja sam ljubavnik

Foto: Instagram

STIPE MIOČIĆ, aktualni teškaški prvak UFC-a, priprema se za novu obranu naslova prvaka. Revanš protiv Francisa Ngannoua trebao bi biti u travnju ove godine, a u podcastu kod Pata McAfeeja otkrio je neke manje poznate crtice iz svojeg života.

"Prebio me, plakao sam"

"Prvi put u životu sam se potukao s 11 godina. I jedini. Tip me prebio tako da sam plakao. Pitao sam zašto me je udario, nisam volio ulaziti u sukobe. Na koledžu sam se hrvao. Kasnije, kad sam htio postati medicinski tehničar i vatrogasac, došao mi je tip i rekao da mu treba netko za spariranje. Borio se protiv Dana Bobisha, UFC i Pride borca. Otišao sam u dvoranu u kojoj sam i danas. Sport me spasio od izlazaka i trošenja novca koji nemam. Sretan sam jer me odveo na ispravan put", rekao je Miočić.

Voditelj ga je pitao kakav je osjećaj kad zna da može prebiti bilo koga, ali Miočić tu stranu nikad ne pokazuje izvan ringa. "Ja sam više ljubavnik nego borac. Rezultati stoje iza mene, znači da dobro radim. Ne samo ja, tu su desetine trenera, kolega, članova obitelji, prijatelja iza mene. Oni svi ulažu u mene i zbog toga sam najsretniji čovjek", odgovorio je Miočić.

"Noge su mi bile crne tri tjedna, nisam mogao hodati"

McAfee je spomenuo kako je Stipe poznat po čeličnoj bradi.

"Da, to je jako važna stvar, moći primiti udarac. Sjećam se jedne od prvih situacija kad me spasila. Radio sam hrvanje i fokusere. Kad su me pitali želim li sparirati, odbio sam. Trener me ipak nagovorio, a ja nisam imao ni štitnik za zube. Posudio sam ga od puno manjeg dečka. Osjećao sam taj komadić gume na zubima. Kad smo se počeli udarati, primio sam udarac lijevom rukom i dobro sam reagirao. Sam sebe sam ohrabrio i rekao da ovo nije nepodnošljivo. Počeo sam sve češće boksati i sparirati, ali me koštalo to što sam bio loš s nogama. Prebili su me na sparingu, noge su mi bile tri tjedna crne i nisam mogao hodati. Ali naučio sam i zaljubio se u MMA još više", dodao je prvak.

Na kraju je upitan o svojoj idućoj borbi: "Znam da ću se boriti ove godine, ali ne smijem otkriti s kim. Znam samo da ću uživati, kao i svaki put kad uđem u dvoranu", zaključio je Miočić.

Pročitajte više