MIŠKOVIĆ PRIZNAO Jedan od najboljih igrača Rijeke odlazi prije Olympiakosa

Foto: Getty Images

JEDAN od najboljih igrača napustit će Rijeku prije najvažnijih utakmica u klupskoj povijesti.

Damir Mišković, prvi čovjek Rijeke, potvrdio je da će Stefan Ristovski vjerojatno napustiti klub prije dvoboja s Olympiakosom za ulazak u Ligu prvaka, a njegov novi klub je lisabonski Sporting.

"Inzistirali su na odlasku odmah. Ponudili smo im čak i novčanu odštetu za te dvije utakmice protiv Olympiakosa, ali nisu željeli pristati", rekao je Mišković za Radio Rijeku.

Transfer još nije službeno zaključen, ali bit će potvrđen u sljedećih dan-dva.

Veliki je to udarac za Matjaža Keka i ambicije Rijeke koja protiv grčkog diva može prvi put u povijesti izboriti Ligu prvaka. Odlazak Ristovskog se najavljivao i ranije, ali se nakon pobjede protiv Salzburga činilo da će ostati.

"Ristovski nije želio produžiti ugovor. Puno smo nas dvojica razgovarali posljednjih mjesec dana, ali on je ostao pri svome. Iduće ljeto postaje slobodan igrač, a ove zime mogao bi pregovarati sa zainteresiranim klubovima i otići bez odštete", kazao je Mišković.

O opciji da Ristovski ostane odraditi utakmice protiv Olypiakosa Mišković je rekao: "Za to nije bilo razumijevanja s druge dvije strane. Igrač i njegov zastupnik s jedne i Sporting s druge strane inzistirali su na odlasku odmah. Ponudili smo im čak i novčanu odštetu za te dvije utakmice protiv Olympiakosa, ali nisu željeli pristati. Nemoćni smo, jer ne želimo riskirati da na kraju ode kao slobodan igrač. Ristovskom hvala za sve što je napravio za Rijeku".

Iznos odštete prvi čovjek Rijeke nije želio otkriti.

A tko će zamijeniti Ristovskog?

"U kadru  imamo odlične igrače poput Martića... Prijelazni rok traje do 31. kolovoza i puno se toga do tada može dogoditi oko ulaznih i izlaznih transfera", rekao je Mišković.
 

 

Pročitajte više