Mitrović: Ne opterećujem se popisom za SP, izbornik ne može pogriješiti

Tomislav Miletić/PIXSELL

HRVATSKI reprezentativci okupili su se u Zagrebu uoči početka priprema za Svjetsko prvenstvo. Izbornik Dalić poveo je igrače na prvi dio priprema u Rovinj, gdje će im se priključiti i trojac koji večeras igra finale Lige prvaka. 

Dalić je na popis za pripreme uvrstio petoricu stopera, kako je objasnio, zbog problema koje osjećaju Ćorluka i Mitrović. Osim njih, na popisu su i Domagoj Vida, Duje Ćaleta-Car i Dejan Lovren, koji s Liverpoolom igra finale Lige prvaka. Jedan od njih neće ići na SP. 

Matej Mitrović otkrio je svoja razmišljanja. 

"Nisam igrao zadnjih nekoliko utakmica zbog problema s leđima, no zadovoljan sam sezonom. Osvojili smo naslov prvaka, a sada smo željni došli na pripreme i svi ćemo dati svoj maksimum. Konkurencija u reprezentaciji uistinu je žestoka, a na izborniku je da odabere. Koga god postavi u momčad, neće pogriješiti."

O mogućnosti da s popisa za SP otpadne nakon odrađenih priprema, Mitrović kaže: "Nisam opterećen time. Neka izbornik odluči, mi ćemo svi dati sve od sebe."

Hrvatsku čekaju provjere protiv Brazila i Senegala. 

"Bit će nam to dobre provjere prije SP-a, pokazat će nam i dobre i loše strane naše igre. Brazil je, naravno, svjetska sila i bit će nam teško. O argentinskim igračima i njihovoj kvaliteti nema smisla trošiti riječi, a protiv Nigerije, nadam se, otvorit ćemo Svjetsko prvenstvo pobjedom i stvoriti pravo raspoloženje", kaže Mitrović. 
 

 

Pročitajte više