Liga prvaka

Modrić izgubio mjesto u momčadi za utakmicu sezone?

Foto: Guliver Image/Getty Images

U SRIJEDU Real Madrid dočekuje Manchester City u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a prema najavama iz Španjolske, Luka Modrić će utakmicu početi na klupi.

Hrvatski reprezentativac godinama je bio jedan od najvažnijih igrača madridske momčadi i bilo je nezamislivo da ne nastupa u ključnim utakmicama, ali je ove sezone u blagom padu pa sve češće derbije prati s klupe. Tako je 34-godišnji Modrić u El Clasicu s Barcelonom nastupio 10 minuta, a u najjačoj utakmici u Ligi prvaka s PSG-om odigrao je tek četiri minute više. 

Španjolski mediji očekuju da će priliku prije Modrića dobiti 21-godišnji Federico Valverde pa bi Real trebao zaigrati u sastavu: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Isco.

Real je uoči utakmice dobio težak udarac - ozlijedio se Eden Hazard, igrač od kojeg se u Madridu ove sezone najviše očekivalo. Nema ni Marca Asensija. 

Embed from Getty Images

Real ne gubi s Mendyjem, Casemirom i Valverdeom

Kada zajedno u momčadi igraju Mendy, Casemiro i Valverde, Real ne zna za poraz. Odigrali su tako ove sezone 15 susreta, a Real ih je dobio 12. Španjolci navode da je s njima trojicom Real defenzivno najjači te da je to jedan od razloga zašto će Modrić prepustiti mjesto mlađem suigraču.

Real i City do sada su igrali četiri puta i City još ne zna za slavlje. Prije tri godine Real je bio uspješniji u polufinalu Lige prvaka, pobijedivši u dvije utakmice ukupnim rezultatom 1:0. Dvoboj na Etihadu je završio 0:0, a Real je na svom terenu slavio 1:0. Madridski klub je bio bolji i 2012. u natjecanju po skupinama ostvarivši pobjedu (3:2) i remi (1:1).

Pročitajte više