Modrić zabija rijetko, ali spektakularno: Evo svih njegovih golčina za Real

Foto: Guliver Image/Getty Images
 
MORAO BI ZABIJATI VIŠE, iako mu to u Realu nije primarno u "opisu radnog mjesta". Od dolaska u Real ljeta 2012., u 156 utakmica postigao je tek devet golova, ali zato je svaki vrijedan i atraktivan.
 
Osim toga, kao što vas podsjećamo ovom prilikom, gotovo svi njegovi golovi su "dalekometni projektili", postignuti ne samo spektakularno, nego i iz daljine. Točnije, od devet golova, čak osam ih je postignuto udarcima van kaznenog prostora 
 
Činilo se da će Zidaneov Real kiksati na još jednom gostovanju kod momčadi s dna i tako opet izgubiti dragocjene bodove u lovu na Barcelonu i vrh, ali pet minuta prije kraja Luka Modrić je naplatio za nepravdu koju mu je sudac nanio ranije na utakmici.
Primio je loptu na 20-ak metara od gola, krenuo prema vratima i s ruba kaznenog prostora, iskosa s desne strane, pogodio suprotne rašlje Andresa Fernandeza za pobjedu Reala.
 
Modrićeva golčina višestruko je značajna: Prekrasan zgoditak mu je prvi prvenstveni gol ove sezone (i tek drugi u svim natjecanjima) i njime je Realu donio iznimno važnu pobjedu, kojom zadržava priključak s vrhom i najvećim rivalima. 
 
Prvi ovosezonski gol za Real i do sinoć jedini, Modrić je s obzirom kako rijetko poentira, zabio "nedavno", prije dva i pol mjeseca, ali i tada je bio atraktivan i ključan doprinos tijesnoj pobjedi (4:3) na gostovanju kod Šahtara u Ligi prvaka. Ujedno je i uljez na ovom popisu, jedini postignut udarcem unutar kaznenog prostora.
Za prisjetiti se kada je poentirao prije toga treba se vratiti daleko, točnije do 27. rujna 2014. i utakmice protiv Villarreala, kada je također postigao krasan gol. 
Ako se želimo podsjetiti kada je zadnji put zabio na utakmici Lige prvaka, moramo posegnuti još dulje u povijest, više od dvije godine prije sinoćnje utakmice, ili točnije 13. prosinca 2013. protiv Copenhagena, ali i u danskom glavnom gradu izveo je to majstorski.
Drugi gol u Ancelottijevoj eri Modrić je zabio u razbijanju Getafea na gostovanju kada je precizno pogodio desnom nogom po travi s 25 metara.
Najvažniji gol za Real i prvi na gostovanju Modrić je zabio u Ligi prvaka Manchester Unitedu na Old Traffordu. David De Gea nije imao šanse, a Real su do četvrtfinala odveli Modrić i Cristiano Ronaldo.
Treći je možda i najspektakularniji. Postigao ga je protiv Mallorce topovskim udarcem s 25 metara desnom nogom.
Drugi gol je bio sličan. Zabio ga je Malagi nakon lijepe akcije i ponovno lijevom nogom na domaćem terenu.
Prvijenac je postigao davne 2012., još dok je Real vodio Mourinho, a Modrić par mjeseci ranije tek došao u Madrid. Protiv Zaragoze je poentirao ljevicom s dvadesetak metara.

Pročitajte više