Monte Carlo: Očekivano finale između Federera i Nadala

RAFAEL NADAL je i 66. put za redom ostao nepobijeđen na zemlji. Tomasu Berdychu je tek u drugom setu pružio šansu da igra, nakon što mu u prvom nije prepustio niti gem. Susret je završio pobjedom Španjolca 6-0, 7-5.

Bilo je vjerojatno pomalo i odmazde u tom prvom setu, za već "epski" poraz i incident u Madridu prošle godine. Danas u prvom setu, češki tenisač  jednostavno nije mogao udariti loptu. Osvojio je ukupno sedam poena u setu u kojem je Rafa radio što god je želio.

Nakon katastrofe u prvom setu Berdychu je prijetilo da teren napusti na "biciklu", kako to tenisači vole reći. Berdych je u drugom setu zatražio toalet pauzu, a što je za to vrijeme radio nitko ne zna, ali je drugi set započeo neki sasvim drugi igrač. Ne samo da je držao balans nego je čak i došao na samo dva poena do poravnavanja na 1-1 u setovima. Imao je vodstvo od 5-4 i 0-30 na Nadalov servis, ali dalje od toga nije mogao. Već u sljedećem gemu, na break lopti, napravio je dvostruku servis pogrešku nakon čega je bilo jasno da će Nadal dovršiti posao.

Tako ćemo ipak dobiti finale koje su svi željeli i očekivali vidjeti. Prvi i drugi igrač svijeta, prvi i drugi nositelj još će se jednom suočiti u finalu Monte Carla u petom sudaru na zemlji između Fedrera i Nadala. Španjolac koji se ne sjeća kako izgleda izgubiti na toj podlozi(posljednji je put na zemlji izgubio od Andrejeva u Valenciji  u travnju 2005), je jedina institucija na ovom svijetu s kojom Federer ima negativan bilans ( omjer pobjeda i poraza 3-6), a posebno na zemlji.

Može li Federer napokon stati na put Nadalu i onemogućiti ga da i treći put za redom osvoji zemlju Monte Carla? Sudeći po današnjem meču s Ferrerom prognoza bi mogla biti pozitivna. Uostalom, Federer je u najmanje dva meča s Nadalom na zemlji dominirao, no nije imao daha za finiš. Možda ovoga puta ipak uspije.

M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više