Morales samo što nije sletio, u Maksimir dolazi i Marko Babić?

S OBZIROM da je Jahmir Hyka izigrao čelnike Dinama i nakon što je već sve dogovorio s braćom Mamić potpisao za Mainz, vodstvo kluba iz Maksimira svu je svoju pozornost okrenula prema Pedru Moralesu.

Već je ranije bilo poznato da Dinamo u "malom Riquelmeu" iz čileanskog Universidada vidi zamjenu za Luku Modrića, ali problem su im stvarali interesi velikana poput Fiorentine ili Marseillea, koje je Morales privukao vrhunskom igrom na turniru mladih reprezentacija u Toulonu.

No, čileanski mediji već su tada isticali da je Dinamo u prednosti jer je ponudio najviše "perja" (cifra se navodno kreće oko dva milijuna eura), a sada se čini da je Čileanac već gotovo sletio u Zagreb. Ili tako barem šuškaju klupski kuloari prema kojima je ostalo još samo nekoliko formalnosti za razriješiti prije nego Morales stavi potpis na ugovor.

Marko Babić preko Maksimira želi privući Bilićevu pozornost

No, nije to jedini transfer koji bi Dinamo mogao realizirati u narednih nekoliko dana. Dinamo i dalje mora pronaći zamjenu za Hrvoja Čalu, a kako nije nikakva tajna da Marko Babić, koji, vidi čuda, igra baš tu poziciju, nije presretan svojim statusom u Betisu, pojavila se informacija kako se bivši reprezentativac vraća u Hrvatsku.

Babić (27) je nogometaš u najboljim igračkim godinama koji cilja na povratak u reprezentaciju, ali to mu u Betisu sigurno neće poći za rukom s obzirom da su ga treneri izbjegavali od prvog dana pa se nastupi koje je skupio u Primeri gotovo mogu nabrojati na prste jedne ruke.

Pozornost Slavena Bilića može privući samo konstantnim i kvalitetnim nastupima, a Dinamo, u kojem bi mu pozicija među udarnih 11 bila zagarantirana, mogao bi biti odskočna daska prema reprezentaciji kakva je Babiću potrebna s obzirom da će u Maksimiru imati dovoljno jakih europskih utakmica da dokaže kako još nije za "staro željezo".

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više