LIGE PETICE

Mourinho o Conteu: Ne bi trebao tako pričati

Foto: EPA-EFE

JOSE MOURINHO prozvao je Antonija Contea zbog toga što je talijanski stručnjak javno govorio o interesu svog Intera za dovođenje Christiana Eriksena iz Tottenhama.

"Eriksen? Gledamo igrače s dokazanim karijerama, kojima ugovor istječe, a gledamo i opcije posudbi", rekao je Conte talijanskim novinarima.

Danski veznjak zadovoljava njegove kriterije o dokazanoj karijeri i ugovoru koji istječe na ljeto. Tottenham ima još šansu na njemu zaraditi samo u ovom mjesecu, tako da bi ga htio prodati, ali neće dobiti ni približan iznos koji je za njega tražio prošlog ljeta. Gazda Daniel Levy tada je htio barem 100 milijuna eura, a takav zahtjev odbio je Real, koji je tada bio zainteresiran.

"Antonio je vrlo siguran da Eriksen dolazi u Inter. Ne bismo trebali pričati o igračima iz drugih klubova dok ne postanu dio naše momčadi. Pitali ste me o Gedsonu Fernandesu čim je prva glasina izašla, ali nisam vam rekao ništa o njemu dok nije postao igrač Tottenhama. Tako štitiš sve uključene u posao, to je stvar poštovanja. Inter je samopouzdan jer je spreman poslati ponudu, ali to se još nije dogodilo", rekao je Mourinho.

Portugalac je svađe s Conteom preko medija imao u prošlosti, kada je bio menadžer Manchester Uniteda, a Talijan u Chelseaju, tako da engleski mediji posljednje Mourinhove riječi prenose kao rasplamsavanje starog rivalstva.

Pročitajte više