LIGE PETICE

Mourinho Romu gledao iz busa. 2005. sakrio se u košaru za rublje

Foto: EPA

JOSE MOURINHO dobio je dvije utakmice kazne zbog vrijeđanja suca na utakmici njegove Rome i Verone trenera Igora Tudora. Portugalski stručnjak time nije mogao voditi svoju momčad na današnjoj utakmici protiv Spezije. Roma je slavila s minimalnih 1:0, a jedini pogodak djelo je Tammyja Abrahama, i to iz kaznenog udarca duboko u sudačkoj nadoknadi.

Mourinho nije mogao biti na klupi, ali nije ogled pratio ni s tribina. Objavom na Instagramu otkrio je kako je za vrijeme utakmice bio u klupskom autobusu, u kojemu je gledao prijenos s direktorom Tiagom Pintom, također suspendiranim Rominim djelatnikom.

Talijanski mediji prisjetili su se 2005. godine kada se Mourinho kao trener Chelseaja uoči utakmice Lige prvaka s Bayernom sakrio u koš za rublje. Priznao je 59-godišnji Portugalac kako je na taj način htio zaobići tadašnju suspenziju koja ga je udaljila s klupe.

Sakrio se u košaru za rublje

"Bio sam u svlačionici cijelo poslijepodne. Utakmica je počela u 19 sati. Samo sam želio biti ondje kada igrači dođu", ispričao je kasnije Mourinho, koji je igračima održao govor ususret utakmici s Bavarcima.

"Nitko me nije vidio. Međutim, problem je bio otići. Onamo me stavio Stewart Bannister, čovjek zadužen za dresove. Koš je bio malo otvoren, tako sam mogao disati. A zatvorio ga je kada ga je nosio. Umirao sam, ozbiljno. Bio sam klaustrofobičan, kunem se. Istina je. Ljudi iz UEFA-e očajnički su me pokušali naći", prepričao je tada Mourinho.

Pročitajte više