Mourinho u Tottenhamu postaje drugi najplaćeniji trener Premiershipa

Foto: Guliver Image/Getty Images

BOMBASTIČNO je odjeknula vijest da je Jose Mourinho novi trener Tottenhama. Sinoć je uprava Spursa, zbog loših rezultata ove sezone, smijenila Mauricija Pochettina, a već jutros su čelni ljudi londonskog kluba objavili da su angažirali slavnog Portugalca.

Jose Mourinho je kroz karijeru stekao nadimak The Special One, a njegov angažman u Tottenhamu bit će, također, poseban. Mourinho je uspio natjerati ''škrticu'' Daniela Levyja da duboko zavuče ruku u džep i da ga učini drugim najbolje plaćenim trenerom u Premiershipu.

Daily Mail je objavio da će Mourinho godišnje zarađivati 15 milijuna funti, što je oko 17,7 milijuna eura. To je duplo više od onoga što je Pochettino primao u Tottenhamu (8,5 milijuna funti godišnje).

Bez obzira na to što od neuspješne avanture u Unitedu Mourinho skoro godinu dana nije imao angažman, Levy je zaključio da Portugalac vrijedi tog novca.

Ispred Moua je, po godišnjim primanjima, u najbogatijoj ligi svijeta samo Pep Guardiola koji u Cityju prima čak 20 milijuna funti ili 23,5 milijuna eura godišnje. Ole Gunnar Solskjaer u Unitedu i Jurgen Klopp u Liverpoolu zarađuju 7,5 milijuna funti godišnje, a Manuel Pellegrini u West Hamu radi za sedam milijuna.

Kad smo već pročačkali primanja premierligaških trenera, onda je zanimljivo spomenuti da Austrijanac Ralph Hasenhüttl u Southamptonu sa šest milijuna funti godišnje (toliko ima i Unai Emery u Arsenalu) zarađuje više od Franka Lamparda u Chelseaju (5,5 milijuna) i Brendana Rodgersa (pet milijuna) iz Leicestera koji mu je nedavno uvalio devet golova u Premiershipu.

Pročitajte više