Mourinhov najveći obožavatelj iz Uniteda ponovno stao u njegovu obranu

Foto: EPA-EFE

DOLASKOM Ole Gunnara Solskjaera u Manchester Unitedu odjednom su stigla bolja vremena. Kao da je Norvežanin čarobnim štapićem sredio stvar pa su tako igrači Crvenih vragova utrpali nesretnom Cardiffu pet komada u gostima čim je Jose Mourinho odletio iz kluba.

Mnogi prstom upiru u Portugalca jer smatraju da je baš on kočio potencijal igrača koji ga nisu pratili, no s tim se ne slaže srpski veznjak Nemanja Matić.

"Ne znam što se promijenilo u Cardiffu. Na to pitanje ne postoji odgovor no sigurno je da moramo nastaviti ovim putem i boriti se za ponoviti isto. Naravno da igrači moraju preuzeti odgovornost, rekao sam to i nakon poraza u Liverpoolu. Moramo igrati bolje kako bi ostvarivali pobjede", smatra Matić.

Prije nekoliko dana legendarni kapetan Uniteda Roy Keane, koji inače ne preferira Josea Mourinha, žestoko je kritizirao igrače rekavši da ih može biti sram nazvavši ih slabićima. Matić, naravno, nije išao tako daleko, no iz njegovih riječi se jasno osjeća privrženost bivšem menadžeru.

"To je nogomet i u njemu se otkazi događaju. Znamo također da nije sve menadžerova krivica kad rezultati nisu dobri", zaključuje Matić.

Navodno je dopredsjednik kluba Ed Woodward organizirao tajni sastanak s igračima kako bi odlučio treba li dati otkaz Mourinhu, a tamo su Mourinha podržala tek dvojica igrača.

Za ostanak trenera bili su Nemanja Matić i Romelu Lukaku, dvojica nogometaša koje je upravo Mourinho doveo na Old Trafford.

Pročitajte više