"MRZIM NOGOMET, SVE NAM JE UNIŠTENO" Leko poludio na suce nakon što je ugrozio naslov prvaka

Foto: Guliver Image/Getty Images

CLUB BRUGGE koji vodi hrvatski trener Ivan Leko, na svom terenu izgubio je od Anderlechta 1:2. To je treća utakmica zaredom u kojoj Brugge nije slavio pa mu se Anderlecht tri kola prije kraja približio na samo dva boda zaostatka.
 
Nakon utakmice najviše se priča o suđenju i VAR-u. Prvo je utakmica kasnila 15 minuta jer videotehnologija nije funkcionirala, a onda je upravo VAR obilježio utakmicu. 
 
U 44. minuti sudac je dosudio jedanaesterac za domaće nakon igranja rukom Josue, ali je VAR promijenio njegovu odluku. 
 
Početkom drugog dijela gosti su poveli, Teodorczyk je zabio, izgledalo je kao da je bio u zaleđu, ali VAR se nije oglasio. 
 
Poslije je Morioka povećao vodstvo gostiju, a Diaby smanjio iako nije posve jasno je li lopta cijelim obujmom prešla gol-crtu. 
 
I posljednja dvojbena odluka dogodila se u dugačkoj nadoknadi. Ponovno je Josua bio u središtu pozornosti, srušio je Dennisa u kaznenom prostoru, a sudac i VAR nisu se oglasili.
 

 
Leko je odmah nakon posljednjeg sudačkog zvižduka utrčao na travnjak i verbalno napao suce.
 
"Bio sam mlad i naivan trener 11 mjeseci. Uvijek sam prvi branio suce. Nikada nisam rekao nijednu ružnu riječ protiv sudaca. Jer ovo je nogomet, moramo poštovati igru. Ali kada vidim da bi se prvenstvo moglo odlučiti na ovakav način... Meni je ovo jedno od najvećih razočaranja ikad. Zbog jedanaesterca na Vanakenu, Teodorczyk je bio metar u zaleđu kod postizanja gola, imali smo još dvije situacije za jedanaesterac", rekao je ljutiti Leko nakon utakmice.
 
"Ovo je trebao biti festival nogometa. Sve je to uništeno. Morate doći u moju svlačionicu i vidjeti vlastitim očima. Ti su momci naporno radili 11 mjeseci i sada su slomljeni. Nakon utakmice mi je netko od sudaca rekao: "Žao mi je, treneru." Što ja imam od toga? Što moji igrači imaju od toga? Što naši navijači imaju od toga? Ništa. Jako sam razočaran. Danas mrzim nogomet", izjavio je Leko i poručio da će njegova momčad iz ovoga izaći još jača. 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više