LIGE PETICE

Mundo Deportivo: Ovo su kandidati za novog trenera Barcelone

Foto: EPA-EFE

ERNESTO VALVERDE ne uživa nikakvo povjerenje Barceloninih navijača unatoč drugoj uzastopnoj tituli La lige. Zamjera mu se što Barcelona nema prepoznatljivu igru te bolni porazi u Ligi prvaka od Rome i Liverpoola kroz nevjerojatne preokrete.

Kulminiralo je u subotu kad je Valencia osvojila Kup kralja u Sevilli i otad se na prste jedne ruke mogu nabrojati pristalice Blaugrane koje bi htjele zadržati sadašnjeg trenera.

Otkaz mu je, čini se, blizu, a dobro upućeni Mundo Deportivo donosi svoj popis kandidata za nasljednika.

Ronald Koeman, nizozemski izbornik, u užem je krugu favorita i navijačima Barcelone vrlo drag zbog gola u finalu tadašnjeg Kupa prvaka 1992. protiv Sampdorije za naslov prvaka.

Barceloni se sviđa i belgijski izbornik Roberto Martinez, koji je s tom reprezentacijom bio treći u Rusiji, a prije toga je vodio Wigan i Everton.

Sad već bivši Juventusov trener Massimiliano Allegri je također kandidat nakon pet uzastopnih naslova u Serie A i dva poraza u finalima Lige prvaka.

Arsenalov menadžer Unai Emery zanimljiv je Barceloni zbog odličnih priprema utakmica u nokaut fazi - sa Sevillom je osvojio tri Europa lige, a sad je i Arsenal uveo u finale. No Emery je izgubio 6:1 od Barcelone vodeći PSG i ispao nakon 4:0 pobjede iz prve utakmice.

Ako se pak navijače pita, oni bi Ajaxovog Erika ten Haga, koji u anketi Mundo Deportiva ima 57 posto osvojenih glasova.

Martinez je na 17 posto, Koeman na 14, dok Allegrija tek dva posto navijača želi u Barceloni.

Pročitajte više