Nadal i Roddick kompletirali polufinaliste Tokija

NAJBOLJI tenisač svijeta Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Tokiju pobjedom nad 19-godišnjim kanadskim kvalifikantom Milosom Raonicem 6:4, 6:4.

Iako je u drugom setu kod rezultata 2:3 spašavao tri break-lopte, Nadal je na kraju ostvario pobjedu za 73 minute u meču uoči kojeg je podbacivanje novčića za odabir prvog servisa, odnosno strane terena, izveo lokalni sumohrvač Hakuho Sho.

Ove je sezone Nadal na omjeru pobjeda i poraza 63:8, najboljem na ATP Touru, a u Tokiju lovi svoj 43. naslov u karijeri. Španjolčev protivnik u četvrtfinalu bit će Rus Dmitrij Tursunov.

Plasman među osam najboljih izborili su i drugi i peti nositelj turnira, Andy Roddick i Gaël Monfils. Roddick je sa 6:4, 7:6(4) slavio protiv Francuza Jeremyja Chardyja u meču u kojem je iskoristio svoju jedinu break-loptu, dok je Monfils sa 6:4, 6:4 bio bolji od Talijana Andreasa Seppija. Roddick i Monfils međusobno će snage odmjeriti u četvrtfinalu.

Dalje je prošao i Srbin Viktor Troicki, koji je u dramatičnom meču sa 7:6(7), 3:6, 7:6(3) pobijedio Austrijanca Jürgena Melzera, četvrtog nositelja. Troicki se u trećem setu vratio nakon zaostatka 2:5 pritom spasivši jednu meč-loptu, a pobjedom je dosegao svoj peti četvrtfinale ove sezone.

Troicki će u četvrtfinalu na Španjolca Guillerma Garciju-Lopeza.

ATP Tokio, 2. kolo:

Nadal (1) – Raonic 6:4, 6:4

Troicki – Melzer (4) 7:6(7), 3:6, 7:6(3)

Monfils (5) – Seppi 6:4, 6:4

Roddick (2) – Chardy 6:4, 7:6(4)

Pročitajte više