NBA

Najbolji igrač doigravanja sinoć je napravio nešto što nitko u NBA-u nije uspio

Foto: Getty Images / Guliver Images

NEVJEROJATNU utakmicu sinoć su odigrali Toronto Raptorsi i Philadelphia 76ersi. Serija je bila izjednačena 3:3 i pobjednik majstorice izborio bi ulazak u finale Istočne konferencije.

Jimmy Butler položio je nakon promašenog bacanja Kawhija Leonarda za 90:90. Na satu su ostale 4,2 sekunde, a onda se Leonard odlučio iskupiti. Uzeo je loptu, otišao desno i opalio težak fadeaway šut preko ruke Joela Embiida. Lopta je odskočila četiri puta, ali je ipak ušla za erupciju oduševljenja navijača Toronta. 

Prvi put u NBA povijesti sedma utakmica jedne play-off serije odlučena je šutom sa zvukom sirene za kraj utakmice. 

"Radimo na ovoj akciji svaki dan, jako sam htio pogoditi ovaj šut jer sam promašio ono slobodno bacanje", rekao je Leonard nakon susreta.

Nakon što je prošle sezone odigrao samo devet utakmica zbog ozljede u San Antonio Spursima, Leonard je zatražio trade zbog narušenih odnosa s ljudima u franšizi pa je zamijenjen u Toronto Raptorse. U doigravanju i cijele sezone bio je uvjerljivo najbolji igrač momčadi. U play-offu je u 12 utakmica na prosjecima od 31,8 poena, 8,5 skokova i 3,6 asistencije uz fantastičnih 53,9% šuta iz igre.

S obzirom na manjak pomoći njegovih suigrača i činjenicu da je unatoč tome uspio dovesti Toronto barem do konferencijskog finala, Kawhi Leonard je trenutno najbolji igrač ovogodišnjeg doigravanja.

FENOMENALAN KAWHIJEV ŠUT ZA KONFERENCIJSKO FINALE POGLEDAJTE NA OVOM LINKU

Pročitajte više