Najteži poraz u sezoni: Pogledajte kako je Inter kleknuo u gostima kod Siniše Mihajlovića

NOGOMETAŠI Catanije pobijedili su u prvoj utakmici 28. kola Serije A prvaka Inter na svom travnjaku 3:1 nanijevši milanskom klubu treći i najteži ovosezonski poraz.

Domaći su preokrenuli 1:0 vodstvo gostiju iz 54. minute, u koje je Mourinhovu momčad doveo Argentinac Diego Milito svojim 16. prvenstvenim pogotkom. Asistirao mu je Maicon kojeg je u sprintu po desnoj strani sjajnom dugom loptom pronašao Wesley Sneijder.

Sicilijanci su, međutim, počeli dominirati travnjakom, pa je u 74. minuti argentinski centarfor Maxi Lopez izjednačio nakon dodavanja Alvareza s desne strane. S blokom ispred Argentinca zakasnio je Lucio.

Nesmotreni Ganac Sulley Muntari donio je svojoj momčadi poraz. Najprije je u 80. minuti zaradio žuti karton zbog oštrog prekršaja, da bi minutu potom dobio i drugi zbog igranja rukom u 16-ercu. On je morao iz igre, a Mascara je udarcem u Panenkinu stilu matirao Julija Cesara.

Konačan je rezultat u posljednjoj minuti utakmice postavio Martinez. Brazilac Lucio najprije je promašio loptu u skoku, onda je izgubio duel s Martinezom, a napadač momčadi Siniše Mihajlovića na koncu je gurnuo loptu u mrežu ispod istrčalog Cesara.

Siniša Mihajlović tako je svom bivšem klubu nanio vrlo neugodan poraz. Uzdrmanom Interu sada slijedi teško gostovanje kod Chelseaja u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka, a Milan se nedjeljnom pobjedom na San Siru protiv Chieva može gradskom rivalu primaknuti na samo bod zaostatka.

Mourinhov sastav je definitivno u krizi. U posljednjih šest prvenstvenih kola njegovi su puleni upisali samo jednu pobjedu uz četiri remija i ovaj poraz. Niti ovom prilikom Portugalac zbog svoje suspenzije nije mogao voditi momčad s klupe.

Mihajlović: Moji momci vjeruju u sebe

Nimalo iznenađen izgledao je Siniša Mihajlović nakon što je 16-plasirana momčad Serije A u petak nadigrala vodeći Inter.

"Govorim već tjednima da je najveća vrlina ove momčadi nastojanje da svakom suparniku nametne vlastiti stil igre", rekao je srpski trener za talijanski Sky Sport.

"Moji momci ne prestaju vjerovati u svoje mogućnosti do posljednjeg sučeva zvižduka iako su mnogi sigurno pomislili da ćemo se predati nakon što je Inter poveo. Vratili smo se iznimno kvalitetno u utakmicu i u potpunosti zaslužili pobjedu. Nismo, međutim, napravili ništa posebno: zaradili smo tri boda kao što bismo bilo kojom drugom pobjedom, te se još uvijek nalazimo u opasnoj zoni. Ponosan sam na svoju momčad. Budemo li nastavili igrati ovako u nadolazećim kolima, Catania sigurno neće ispasti iz lige."

Serie A, 28. kolo:

Catania – Inter 3:1 (Lopez 74, Mascara 82-11 m, Martinez 90 / Milito 54)

Redoslijed: 1. Inter 59, 2. Milan 55 (-1), 3. Roma 52 (-1), 4. Palermo 46 (-1), 5. Juventus 44 (-1)..., 15. Catania 31...
 

Pročitajte više