Najveće riječko pojačanje: Kalinić nije ništa bolji od mene, pa u ovom Milanu mogu i ja igrati

Foto: Pixsell (Goran Kovačić)

VALERIJ BOŽINOV (31) svojim dolaskom u Rijeku podignuo je mnoge obrve. Talijane je, pak, intrigirala začuđujuća odluka nekadašnjeg bugarskog reprezentativca i robusnog napadača Fiorentine, Juventusa, Parme, Sportinga i Manchester Cityja.
 
"Osobno odlazak u Rijeku ne percipiram kao loš potez. Na kraju krajeva, Rijeka je nedavno pobijedila Milan. Stoga, smatram kako sam došao u klub kvalitetnih temelja", izjavio je Valerij Božinov za talijanske medije i priznao kako je mogao sagraditi i zvjezdaniju igračku karijeru.
 
"S obzirom na svoj talent, morao sam igrati u Real Madridu. Međutim, u mlađim sam danima počinio mnoge pogreške. Bio sam eksplozivne naravi. Sada sam ipak sazrio. Imam dvoje djece."
 
Talijanski novinari oduvijek su preferirali Varija Božinova kao poželjnog sugovornika jer je uvijek govorio što misli i nikada nije prešućivao svoje zaključke. Uoči sutrašnjeg prvog ogleda Milana i Ludogoreca u sklopu šesnaestine finala Europske lige, temperamentni Bugarin iznova je bio otvoren. 
 
"Milan više nije nalik Milanu iz slavnih dana. I ja bih bez ikakvih problema mogao zaigrati za sadašnju momčad milanskog kluba. I to ne zato što se Nikola Kalinić i André Silva muče, već zato što sam sigurno na njihovoj kvalitativnoj razini. Obojica nisu ništa bolji od mene", bez oklijevanja je zaključio Valerij Božinov. 

Pročitajte više