Nalbandian osvojio Stockholm, Safin pukao u finalu Moskve

ARGENTINSKI tenisač David Nalbandian, sedmi igrač svijeta, osvojio je naslov pobjednika na ATP turniru u Stockholmu, gdje je bio i postavljen za prvog nositelja.

Sve do finala Nalbandian je pobjeđivao bez problema. U četiri meča nije izgubio niti jedan set, a najviše mu se približio Albert Montanes koji je u jednom setu osvojio četiri gema.

Mnogo toga je govorilo kako će i finale biti slično jer je Nalbandian vodio 6:2 i držao break prednosti u drugom setu. No, odjednom je, kako već običava, odlutao mislima i dopustio Soderlingu povezati nekoliko gemova čime je domaći adut dobio drugi set 7:5.

Do 3:3 u trećem setu svaki je igrač držao svoj servis, a tada je Nalbandian iskoristio četvrtu break priliku u tom gemu, poveo 4:3 i lako zaključio finale.

Ovo je Nalbandianu deveti osvojeni ATP turnir u karijeri, odnosno drugi ove godine (osvojio je još Buenos Aires). Podsjetimo kako je prošle godine, u ovo vrijeme, Nalbandian odigrao sjajne mečeve na Masters turnirima u Madridu i Parizu, gdje je također osvajao naslove najboljega.

Kunjicin ovaj put uklet za Marata 
 
Ruski tenisač Marat Safin nije osvojio ATP turnir od 2004. godine i naslova na Australian Openu kada je u legendarnom polufinalu pobijedio Federera, a potom u finalu Hewitta.

Nakon toga je imao tri prilike, ali je gubio finalne mečeve u Estorilu (2004.), Halleu (2005.) i Moskvi (2006.). Ove godine je ponovno došao do završnog meča turnira u Moskvi svladavši na svom putu i prvog nositelja Nikolaja Davidenka.

No, jedan drugi sunarodnjak, 27-godišnji Igor Kunjicin (71. igrač na svijetu), bio je ovaj put koban za njega, te ga je pobijedio nakon skoro tri sata igre sa 7:6(6), 6:7(4), 6:3.

Prošli put kada su se našli na ATP turnirima Safin je pobijedio u, također, neizvjesnom meču. Safin je tada, u Las Vegasu, slavio 4:6, 7:6, 7:5. Ovaj put je meč otišao na stranu Kunjicina koji je time došao do prvog ATP naslova u karijeri. Do Moskve nikada nije niti igrao finale, niti je ikada pobijedio Safina u karijeri (omjer 3-0 za Safina).

U trećem setu je Safin bio bez šansi. Kunjicin je bio sjajan na svom servisu i samo se čekalo da Marat "pukne".

ATP Stockholm, finale:

Nalbandian (1) - Soderling (4) 6:2, 5:7, 6:3

ATP Moskva, finale:

Kunjicin - Safin (7) 7:6(6), 6:7(4), 6:3

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više