Nastavlja se bajka: Najbolja gostujuća momčad HNL-a Šibenik svladala i Istru

MOMČAD Šibenika nastavila je sa sjajnim rezultatima u ovogodišnjem izdanju HNL-a, svladavši u gostima Istru 1961 rezultatom 2:1. Ovom pobjedom Šibenik je postao najuspješnija gostujuća momčad lige(13 bodova iz šest utakmica) te se popeo na drugo mjesto ljestvice sa četiri boda manje od Dinama, ali i s utakmicom više.

Evo kako je to izgledalo danas na Verudi, gdje se po lijepom vremenu skupilo oko tisuću i pol gledatelja.  Već od samog početka susreta opasno su krenuli domaćini; Marković je ubacio loptu u sredinu, Traore je sjajno pucao, a Vidić sa gol crte izbio loptu iz gola gostiju. Uzvratio je Šibenik preko Alispahića u devetoj minuti, ali njegov udarac nije bio preteška zadaća za domaćeg vratar Lisjaka.

Ritam je sredinom poluvremena malo popustio, a ubilježili smo tek dvije prilike, slobodnjak Alispahića i pokušaj glavom Fuštara. i onda u 38. minuti poveli su domaćini. Nakon ubačaja Markovića sa desne strane glavom u sredini najviši je bio Roce, koji sjajnim udarcem glavom matira gostujućeg vratara Blaževića. Nažalost po Puljane, vodstvo domaćina nije dugo trajalo.

Zec opet predvodio Šibenčane

Naime u 42. minuti izjednačili su gosti. Strijelac za Šibenčane bio je Ermin Zec, kojemu je to sedmi pogodak ove sezone. Ademi je dobro pucao sa dvadesetak metara, Lisjak je loptu kratko odbio, međutim naletio je mladi napadač Šibenika i pospremio loptu u gol. Rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

U drugo poluvrijeme domaća momčad ulazi puno ofenzivnije i motiviranije, međutim dobar dio drugog dijela nisu stvorili neke izglede prilike za gol, izuzev nekoliko pokušaja njihovog najopasnijeg igrača Asima Šehića. U jeku napada domaćina, poveli su gosti. Korner je izveo Alispahić, a najbolje se u sredini snašao stoper gostiju Igor Budiša koji loptu šalje iza leđa domaćeg vratara. Na pomolu je bilo novo slavlje Šibenčana.

Sedam, osam minuta prije kraja imali su priliku domaćini uzeli važan bod u borbi za opstanak, međutim vratar Šibenčana spasio je momčad Branka Karačića. Pogriješio je Vidić, Šehić je krenuo sam prema Blaževiću, ali odlični šibenski vratar zaustavio je njegov udarac. Šibenik je izdržao preostalih desetak minuta i Branko Karačić mogao je opet zadovoljno trljati ruke. Šibenik je svakako najugodnije iznenađenje ovog prvenstva.

Pročitajte više