Nastavlja se europeizacija Hajduka

SPLITSKI Hajduk nastavio je sa modernizacijom gotovo svih struktura kluba pa je tako danas odlučio ponuditi pretplatu za treći krug HNL-a.

Naime, od četvrtka će biti u pretplati povoljni kompleti karata za utakmice protiv Zagreba, Cibalije, Varteksa, Šibenika, Croatije i Dinama. "Pretplata" za sjevernu tribinu bit će 180, istočnu 330 kuna, zapadnu, a ložu B . Pretplate će se prodavati u Fan Shopu pored Marmontove ulice te na stadionu u prostorijama Društva prijatelja do 10. travnja ove godine.

"Ovo je samo jedna od akcija kojom želimo modernizirati klub i tako pridobiti još veći interes navijača. Ovo sada tek je početak, na kraju sezone ulazimo u još jedan veći projekt", rekao je glasnogovornik Hajduka Davor Pavić pa detaljnije objasnio:

"Po završetku predaje ove sada pretplate koja neće biti grafički osmišljena, već samo oblikovana kao mac karata, pristupit ćemo osmišljavanju godišnje pretplate za cijelu sljedeću sezonu. Sada ovo radimo bez promidžbe, dok ćemo tada organizirati i lijepu promidžbu za to nešto još neviđeno u našoj ligi. Imat će sjajan dizajn, a vjerujemo da će nam povoljnom cijenom osigurati veliku podršku na svakoj utakmici po uzoru na velike europske klubove".

Ipak, ispravit ćemo Pavića i prisjetiti se da je u sezoni 1995./1996, prvi put kada se igra Liga za prvaka i Liga za opstanak, Hajduk kao pionir na ovim prostorima uveo pretplatu za navijače. Bilo je to vrlo interesantno prvenstvo, jer je Hajduk u posljednjem kolu bio domaćin Varteksu, koji bi pobjedom na Poljudu postao prvak.

Kako Hajduk nikako nije mogao postati prvakom, pola navijača na stadionu navijalo je za Varteks, pola za Hajduk. Na koncu Splićani su pobijedili sa 1:0 golom Meštrovića i tako izravno pomogli Dinamu koji se domogao naslova prvaka Hrvatske pobjedom od 3:1 u Kranjčevićevoj. Tada su za Hajduk igrali velikani poput Gabrića, Butorovića, Peršona, Hibića, Štimca, Andrijaševića, Vulića, Rapaića, Mornara, Asanovića, Meštrović, Računice, Pralije i Ercega.

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više