HRVATSKI NOGOMETAŠI

Nastupao je za Njemačku, a sad je FIFA dopustila da igra za Hrvatsku

Foto: Profimedia

IGOR MATANOVIĆ dobio je pravo nastupanja za Hrvatsku, objavio je Hrvatski nogometni savez odluku FIFA-e. Podsjetimo, Matanović je 19-godišnji napadač frankfurtskog Eintrachta na posudbi u St. Pauliju. Rođen je u Hamburgu te je igrao za mlađe uzraste njemačke reprezentacije.

Izbornik U-21 hrvatske reprezentacije Igor Bišćan pozvao ga je za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Norveške i Estonije. "Iznimno mi je drago da je postupak pred FIFA-om uspješno okončan te da će Hrvatska u budućnosti biti snažnija za još jednog talentiranog igrača koji se raduje odjenuti hrvatski dres", rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

"Želim zahvaliti svim službama u HNS-u na izvrsno odrađenom poslu, počevši od tehničkog direktora Stipe Pletikose i izbornika Bišćana, koji su uz tajnika mlađih uzrasta Josipa Tomaška od samog početka aktivno sudjelovali u ovom procesu.

Vrijedi istaknuti i Ivicu Olića koji je ostvario kvalitetan kontakt s Igorom i njegovom obitelji, a siguran sam da je vrlo važnu ulogu imalo i uključenje izbornika Zlatka Dalića. Pokazali smo veliko zajedništvo, svi su se uključili i očito su Igor i njegova obitelj to prepoznali", dodao je Kustić.

"Velik dobitak su Stanišić, Sučić, Vidović i Pašalić"

"Naravno, iznimno smo zadovoljni što je FIFA donijela ovakvu odluku u Matanovićevom slučaju. Siguran sam da on svojim nogometnim znanjem i vještinama odmah može dati veliki doprinos daljnjim uspjesima hrvatskih reprezentacija, a njegovo pravo nastupa za Hrvatsku predstavlja uspješan nastavak napora HNS-a da u našem dresu zaigraju brojni kvalitetni igrači iz dijaspore", izjavio je Pletikosa.

"Veliki su dobitak već bili i Stanišić, Sučić, Vidović i Pašalić, i nastavit ćemo raditi u tom smjeru", istaknuo je pa pohvalio i pravnike "koji su odlično pripremili opsežnu dokumentaciju i predstavili cijeli slučaj pred FIFA-inim tijelom te omogućili donošenje ove odluke".

Pročitajte više