Navijači ogorčeni: Nemamo veze s incidentima na Markovom trgu, još će nas optužiti i za korupciju!

UDRUGA NAVIJAČA DINAMA jutros je priopćila kako nemaju veze s incidentima na Markovom trgu te da se takvim izjavama javnost pokušava odvratiti od stvarnih problema. Priopćenje Udruge navijača Dinama prenosimo u cijelosti:

"Tvrdnju zamjenika glavnog ravnatelja policije Dražena Viteza da su Bad Blue Boysi odgovorni za incidente koji su se dogodili na nedavnom prosvjedu građana na prilazima Gornjem gradu smatramo zlonamjernom i manipulativnom. Ta izjava nastavak je pritiska kako bi se navijače prikazalo kao građane drugog reda zbog uvođenja još strožeg Zakona o navijačima kako bi policija dio građana mogla hapsiti bez dokaza na temelju kojekakvih saznanja. Uz to, time se javnost pokušava odvratiti od stvarnih razloga zbog kojih su građani izašli na ulice.

U Hrvatskoj ima 334.427 nezaposlenih, a na vidiku nema gospodarskog oporavka. Kako je policija krenula ne bi nas iznenadilo kada bi BBB-i uskoro bili proglašeni i krivima za mito, korupciju, mafijaška ubojstva i ostale nedaće koje aktualna vlast godinama ne uspijeva suzbiti. U tu kategoriju svakako ubrajamo i sukob interesa Zdravka Mamića te dugogodišnje ignoriranje institucija da se po tom pitanju bilo što poduzme.

Hoće li netko od naših članova ići na najavljene prosvjede stvar je njihove slobodne volje i građanske odgovornosti. Mi kao Udruga podržavamo zahtjeve branitelja da se zaustavi njihov progon jednako kao i želju naših sugrađana da se policija i politika već jednom razračunaju s istinskim problemima ove države."

Pročitajte više