HNL

Navijači: Oreščanin uvjerljivo najbolji od svih trenera Hajduka u zadnje dvije godine

Foto: Pixsell

HAJDUK igra katastrofalno otkako je prošla pauza zbog koronavirusa. U nastavku prvenstva je pobijedio samo Istru i Inter, izgubio je od Lokomotive i Varaždina, a posljednji poraz dogodio se sinoć od Gorice.

U takvim okolnostima normalno je da se traži krivac, a mnogi ga vide u treneru Igoru Tudoru. 

Ipak, Hajduk je u posljednje dvije sezone promijenio puno trenera, a rezultati se nisu bitno poboljšali. Stoga smo vas u anketi prije tjedan dana pitali tko je bio najbolji trener Hajduka u tom razdoblju. Podsjetimo, Hajduk su redom vodili: Željko Kopić, Zoran Vulić, Siniša Oreščanin, Damir Burić i sada je na čelu Tudor.

Kao najboljeg ste uvjerljivo prepoznali Oreščanina. Čak 63% vas vjeruje da je bio najbolji. Drugo mjesto dijele Kopić i Burić s 11%, slijedi Tudor s 9%, a najlošiji je bio Zoran Vulić sa 6%. 

Siniša Oreščanin (27. 11. 2018. - 19. 7. 2019.)

Oreščanin je za širu javnost bio nepoznato ime, ali njegova fanatična predanost nogometu i studioznost dale su mu najveću šansu u karijeri. I rezultati su se vidjeli gotovo instantno. 

Hajduk je pobjeđivao u serijama, igrači koji su do jučer izgledali neuvjerljivo postali su oslonci igre, a igrao se kvalitetan i sustavan nogomet. Oreščanin je po prosjeku osvojenih bodova jedan od najboljih Hajdukovih trenera od početka HNL-a, a od svih s ovog popisa je daleko uspješniji u svakoj kategoriji. Do kraja sezone uspio je osvojiti najviše bodova poslije Dinama te izvući izgubljenu sezonu i plasirati Hajduk u Europu. 

Momčad je djelovala sve ozbiljnije i bolje, a ova sezona bila je određena kao ona u kojoj se Hajduk konačno može uključiti u lov za zlato u HNL-u. I Oreščanin je, kao i drugi bivši treneri, radio na minskom polju. Medijski napisi prenosili su javnu tajnu o pomanjkanju ljubavi između njega i Marina Brbića i bio je dojam da će Oreščanin otići čim za to Upravi da imalo povoda. A onda se prošlo ljeto dogodila Gzira i najsramotnije ispadanje nekog kluba HNL-a u povijesti lige. Bilo je jasno da je takav podbačaj moguće preživjeti samo ako iza njega stoji Uprava koja zna što želi i donosi planska rješenja, a Hajdukova Uprava je sve osim toga.

Pročitajte više