Navijači u Španjolskoj privrženiji klubovima nego reprezentaciji

DRUGI dio velikog istraživanja sportskog dnevnika AS-a pokazao je da su navijači u Španjolskoj privrženiji svome klubu nego reprezentaciji.

Iako je Furija aktualni svjetski i europski prvak, 43 posto navijača se izjasnilo da više voli svoj klub, 22 posto ih je glas dalo reprezentaciji, dok ih je 35 posto odgovorilo da podjednako preferira i klub i nacionalnu vrstu. Istraživanje je provedeno na 1400 navijača svih 20 klubova koji trenutno igraju u Primeri.

Ljubav prema reprezentaciji u najvećoj su mjeri pokazali navijači Seville, a nacionalnu su momčad ispred kluba stavili i navijači Granade, Getafea, Zaragoze, Valencije, Levantea, Malage, Racinga i Betisa. Najmanje se s reprezentacijom, sasvim očekivano, identificiraju pristalice Real Sociedada i Athletic Bilbaa, klubova iz Baskije.

Među ukupno 11 klubova koji se mogu pohvaliti da ih njihovi navijači vole više nego reprezentaciju nalaze se i Real Madrid i Barcelona.

Podsjetimo, u ponedjeljak su rezultati AS-ova istraživanja pokazali da je Real Madrid trenutno najomraženiji klub u Španjolskoj, dok Barcelona uživa najviše simpatija suparničkih navijača.

Pročitajte više