NE ODUSTAJE OD TITULE Francuska senzacija s probuđenim Balotellijem nastavila sjajnu seriju

Foto: Getty Images / Guliver Image

IAKO su je mnogi otpisali u borbi za naslov prvaka, najveća senzacija francuskog nogometa ove sezone ne odustaje od snova. Nice je slavila kod Lillea s 2:1 u prvoj utakmici 32. kola Lige 1, čime je nakratko stigla do drugog mjesta, s bodom manje od vodećeg Monaca.

Istina, momčad Luciena Favre ima dvije utakmice više od Subašićeve ekipe, kao i od aktualnog prvaka PSG-a, ali i sve da ne uspije ostati u trci do kraja, sve je bliže plasmanu u povijesnu Ligu prvaka sljedeće sezone. 

Također, Nice u posljednjih devet utakmica ne zna za poraz, uz šest pobjeda i tri remija, a do posljednje je večeras vodio probuđeni Mario Balotelli. Domaćin je poveo u 14. preko Ibrahima Amadoua, ali je talijanski napadač već u 17. izjednačio nakon duge lopte Valentina Eysserica s lijeve strane. 

A, u 44. minuti Pereira Ricardo je šutirao s desne strane, vratar Lillea Vincent Enyeama obranio njegov udarac, ali je lopta stigla do Balotellija na drugoj vratnici, pa je bivši reprezentativac Azzurra zabio za zlatnu pobjedu.

Zanimljivo, bivši igrač Lumezzanea, Intera, Manchester Cityja, Milana i Liverpoola je u 19 utakmica zabio 13 golova u prvenstvu za Nicu, a u posljednjih četiri susreta postigao je isto toliko golova, uz jednu asistenciju. 

 

Pročitajte više