Nema dileme tko je jedinica Hrvatske: Kalinić objasnio povratak nakon 0:6

Foto: Pixsell

HRVATSKA je opijena trijumfom nakon sinoćnje pobjede nad Španjolskom na Maksimiru (3:2) u pretposljednjem kolu grupne faze Lige nacija.

Svoj doprinos u pobjedi protiv trostrukog europskog i jednostrukog svjetskog prvaka dao je i Lovre Kalinić. Uoči utakmice postavljalo se pitanje tko će biti prvi golman, ali izbornik Zlatko Dalić naglasio je kako dileme nema. Lovre Kalinić pokazao je da je bio u pravu.

Uz nekoliko uspješnih intervencija, vratar hrvatske reprezentacije autoritativno je komandirao obrambenom linijom. Nakon utakmice pohvalio je momčadski pobjednički duh što će za Hrvatsku u nedjelju protiv Engleske možda biti presudno za ostanak među elitnim društvom Lige nacija.

"Praktički smo se vratili na početak zahvaljujući dobroj, pravoj muškoj utakmici. Bili smo na visokoj razini kroz svih 90 minuta, što se ogleda i u rezultatu. Svojim smo pristupom pokazali zajedništvo", detektirao je Gentov vratar koji u posljednje vrijeme ne briljira u svom klubu. 

Lovre Kalinić može biti zadovoljan pobjedom protiv Španjolske u uzvratnom ogledu s obzirom na to da je u prvoj utakmici, 11. rujna u Elcheu, primio šest pogodaka.  

"Nikada nije lagano primiti šest komada. Danima razmišljaš i analiziraš, ali svakodnevne klupske obaveze udalje te od razmišljanja. Moraš imati samopouzdanje, ali i suigrače koji te u takvim situacijama bodre i olakšavaju ti situaciju", zaključio je pred novinarima nakon utakmice.

Pred Hrvatskom je u posljednjoj utakmici grupne faze Lige nacija nedjeljni okršaj s Engleskom na Wembleyju. Pobijedi li, izborit će završnicu turnira u koju idu četiri najuspješnije reprezentacije elitne divizije.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više