Nema dodatnih ulaznica za utakmicu Hrvatska - Turska

UEFA je odredila da svaka država koja ima predstavnika u četvrtfinalu i polufinalu dobije po šest tisuća ulaznica za svaku utakmicu. Dodatnih ulaznica nema.

Nikakvih dodatnih ulaznica za utakmicu između Hrvatske i Turske u petak neće biti u prodaji. Naime, kontaktirali smo glasnogovornika Uefe koji je rekao da postoje različiti kriteriji za raspodjelu ulaznica na Euru, ali i opovrgnuo da je Uefa namjeravala prodavati dodatnih osam tisuća ulaznica.

"Što se natjecanja u grupi i finala tiče, svaki savez dobiva po 20 posto kapaciteta stadiona. Za četvrtfinale i polufinale je određeno po šest tisuća ulaznica za svaki nogometni savez. Dakle, svaka zemlja koju predstavlja njihova reprezentacija u četvrtfinalu dobila je točno šest tisuća ulaznica. Isti je taj kriterij i za reprezentacije koje se nađu u polufinalu, dakle po šest tisuća.", kaže Uefin glasnogovornik.

Iz ovoga je sasvim jasno zašto je za susret s Austrijom HNS dobio skoro deset tisuća karata, dok  je za susret s Turskom, na istom stadionu u Beču, dobio samo šest tisuća.

"Poučeni iskustvom s prošlih natjecanja, i to zato što je u nekim zemljama teško prodati sve ulaznice za četvrtfinale i polufinale, odlučili smo se ograničiti na šest tisuća ulaznica za svaki pojedini savez. Naravno, znamo da je u Hrvatskoj interes golem, ali ovo pravilo je jednako za sve države. Mogu potvrditi da nikakve službene prodaje ulaznica od strane Uefe za utakmicu Hrvatska-Turska više neće biti.", objašnjava Uefin glasnogovornik.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je rekao da možda Uefa pošalje dodatno ulaznice za utakmicu, ali da će  to biti zanemariv broj.

"Kondicionalno, Uefa će možda naći način da ustupi mali broj ulaznica, ali treba vidjeti kako će se one distrubuirati. Sutra će se to ustvrditi, ali ako Uefa odluči dati ulaznice, radit će se o zanemarujućem broju ulaznica u odnosu na svekoliki interes.", kaže Srebrić.

Oni koji su kupili "vaučere" za utakmice hrvatske reprezentacije u četvrtfinalu, mogu ih zamijeniti za ulaznice dan prije ili na dan utakmice u Beču.

M.Š.
Foto: K.H.

Pročitajte više