Nemoguća misija hrvatskih klubova: Dinamo opet u Ukrajinu, Hajduk protiv Rome

U 2. KOLU Kupa UEFA Dinamo će igrati protiv ukrajinskog Dnjepra, a Hajduk protiv talijanske Rome. Prvu utakmicu obje hrvatske momčadi igrat će kod kuće.

Prvu utakmicu Dinamo će igrati 6. studenoga u Maksimiru, dok je uzvrat 27. studenoga u Dnjepropetrovsku.

Splitski Hajduk će također prvu utakmicu igrati na domaćem, 6. studenoga na Poljudu, dok je uzvrat 27. studenoga na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Protivnik Dinama u drugom kolu Kupa UEFA, Dnjepr Dnjepropetrovsk, s osam pobjeda i tri poraza, četvrtoplasirana je momčad ukrajinskog prvenstva. Dnjepr zaostaje sedam bodova za prvoplasiranim Shakhtorom, a svega dva za drugoplasiranim Dinamom iz Kijeva, koji je uvjerljivo nadjačao zagrebački Dinamo u pretkolu Lige prvaka.

Dnjepr je u pretkolu izbacio Vaduz iz Lihtenštajna pobjedama (1:0, 1:0). U drugo kolo Kupa UEFA Dnjepr se probio preko Hamburga, ukupnim rezultatom 4:2. Ovaj tjedan kod kuće su svladali Nijemce s uvjerljivih 3:1. U Hamburgu je bilo 2:1 za Nijemce, a u Ukrajini je Dnjepr slavio s 3:0 pogocima Mihailenka (6), Rikuna (68) i Vehlinskija (79).

Dnjepr igra na stadionu Meteor kapaciteta 25.000 mjesta, trener je Jevgen Kučerevskij, a protiv HSV-a su igrali u sljedećem sastavu - Kuslij, Jezerskij, Šeljajev, Vehlinskij, Radčenko, Matiuhin, Rusol, Mihaelenko, Rikun, Nazarenko i Rotan. U momčadi igraju sami Ukrajinci osim Rusa Sergeja Kosilova i Moldavca Alexadrua Popovichia.

U svojoj povijesti Dnjepr je jednom igrao s hrvatskim klubovima i to upravo u Kupu UEFA s Hajdukom, koji ga je izbacio pobjedama 1:0 i 2:0.

Web stranice (samo na ćirilici):


Izjava Nikole Jurčevića:
"Dobili smo momčad koju smo najmanje priželjkivali. Dnjepr je vrlo nezgodan protivnik, a nedovoljno atraktivan. Deklasirali su Hamburg, no Nijemci su mogli još proći još gore. Nadam se da ćemo u Zagrebu ostvariti dobar rezultat, dat ćemo sve od sebe da ostvarimo neku prednost, koju ćemo u uzvratu moći sačuvati. Za susret s Dnjeprom bit ćemo maksimalno spremni, iako je, ponavljam, riječ o vrlo nezgodnoj momčadi koja je u samom vrhu ukrajinskog nogometa. Očekujem pun stadion i navijače koji će nas nositi do dobrog rezultata."

Što se tiče Hajdukovog protivnika, Jurčević je rekao:
"Hajduk je dobio fantastičnog protivnika. Roma je magnet za navijače, Hajduk će puno dobiti ovom utakmicom. Roma je puno jača od Dnjepra, nadam se da ćemo prezimiti u Europi i na proljeće dobiti isto jednog tako atraktivnog protivnika."



Parovi:

Skupina 1

FC Barcelona - Panionios

Borussia Dortmund - FC Sochaux

Slavia Prag - Levski Sofia

NK Dinamo Zagreb - Dnjepr Dnjepropetrovsk

Benfica Lissabon - Molde FK

Manchester City - Groclin Grodzisk

Skupina 2

FC Valencia - Maccabi Haifa

Rosenborg BK - Crvena Zvezda

Spartak Moskva - Dinamo Bukurešt

Aris - AC Perugia

Bröndby IF - FC Schalke 04

Gaziantepspor - RC Lens

Skupina 3

AC Parma - SV Salzburg

PAOK - VSC Debrecen

FC Utrecht - AJ Auxerre

FC Kopenhagen - RCD Mallorca

Valerenga IF - Wisla

Steaua Bukurešt - FC Liverpool

Skupina 4

Girondins Bordeaux - Hearts

Feyenoord Rotterdam - FK Teplice

Torpedo Moskva - FC Villarreal

FC Basel - Newcastle United

Genclerbirligi - Sporting Lissabon

HNK Hajduk Split - AS Roma

Pročitajte više