NBA

Netsi drugi put u tri dana izgubili od Clevelanda: "Svi smo frustrirani"

Foto: Guliver

BROOKLYN NETSI izgubili su i drugu utakmicu nakon povratka Kyrieja Irvinga u sastav nakon skoro dvotjednog izbivanja zbog osobnih problema. Drugi put u tri dana od njih su bili bolji Cleveland Cavaliersi, ovaj put 125:113.

Ovaj put, doduše, nismo vidjeli Veliku trojku jer Kevin Durant nije bio u sastavu, formalno zbog "oporavka od ozljede Ahilove tetive", zbog koje je propustio prošlu sezonu, ali ove je već pokazao da je ona stvar prošlosti. Vjerojatnije su Netsi željeli vidjeti kako zajedno funkcioniraju povratnik Irving i James Harden, koji je putem razmjene stigao iz Houstona dok Kyrieja nije bilo, te poboljšati kemiju njih dvojice na parketu.

Napadački je to djelovalo pristojno, Irving je zabio 38 poena uz visoku efikasnost (14-24), a Harden se opet više posvetio razigravanju te postigao 19 poena iz 14 šuteva i podijelio 11 asistencija. Bilo je tu prekrasnih poteza, poput ove Bradine asistencije kroz noge.

VIDEO: Arena Sport

Irving je ponovno pokazao da se nema namjeru nikome prilagođavati niti odricati svojih šuteva, iako je Harden posljednje tri sezone bio najbolji strijelac lige.

No još veći problem, prema očekivanjima, bila je obrana. Cavsi su prije prve utakmice s Netsima imali najgori napad lige i u prosjeku postizali 99.5 poena. Brooklynu su u prosjeku zabili 119, ne računajući dva produžetka iz prvog susreta.

Posebno zabrinjava voljni moment Netsa za obrambene dužnosti, što se savršeno vidjelo u ovom slučaju.

VIDEO: Arena Sport

Drugi očekivani i potvrđeni problem Netsa proizlazi iz činjenice da su ostali na samo jednom centru, DeAndreu Jordanu, pa je Cleveland sinoć imao 21 skok više i postigao 24 poena iz reketa više.

"Svi smo frustrirani jer smo jučer razgovarali o brojnim problemima i kako ih ispraviti, govorili smo o njima i prije utakmice, pa nam se ipak opet sve ponovilo", priznao je šuter Netsa Joe Harris, koji je završio sa samo osam poena.

Cavse je opet predvodio Collin Sexton. Nakon što je u prvoj utakmici zabio 42 poena, od kojih 22 u produžecima, ovaj put se zaustavio na 25 poena. Vrlo dobre partije pružio je i dvojac koji je zbog Hardena morao napustiti Netse. Jarrett Allen ubacio je 19, a Taurean Prince 14 poena.

Pročitajte više