NEVIĐENA LUDNICA Kaznena ekspedicija i Betis utrpali devet komada, šest u zadnjih 15 minuta

Foto: Getty Images/Guliver Image

BETIS - VALENCIA 3:6 u osmom kolu La Lige. Gosti su pobjedom potvrdili sjajan ulazak u sezonu, u kojoj još nemaju poraza. Novom golijadom, čak četvrtom u nizu, pretekli su Real i izbili na drugo mjesto.

Ali i Betis zaslužuje poseban spomen jer igrači seviljskog kluba zajedno su s gostima postavili rekord za 89 godina La Lige. Svih devet golova na utakmici postiglo je devet različitih igrača - Kondogbia, Guedes, Rodrigo, Mina, Campbell, Sanabria, Tello, Zaza i Pereira, što se nikada do sada nije dogodilo u španjolskom prvenstvu.

Po deset golova postigle su momčadi dvaput, Espanyol - Valencia 6:4 (1949/50.) i Sevilla - Espanyol 6:4 (2015/16.), ali tada ih je zabilo po devet igrača.

Sinoć u Sevilli prvi put se dogodilo da su strijelci svih zgoditaka u golijadi različiti.

Da Valencijin golman Neto nije obranio penal Sergiju Leonu, ova utakmica postala bi još zanimljiviji presedan, meč s deset različitih strijelaca deset golova. Na Betisovu stadionu Benito Villamarin nikad nije postignuto više golova.

Valencia je na poluvrijeme otišla s velikih 2:0, a kada je Santi Mina 15 minuta prije kraja poentirao za vodstvo gostiju 4:0, činilo se da je sve gotovo. Ali Betis u pet minuta, od 79. do 84., postiže tri gola i dolazi do 3:4, na prag nevjerojatnog povratka. Ipak, Zaza dvije minute prije kraja povećava na dva gola prednosti za goste, kojima pobjedu s "teniskih" 6:3 potvrđuje Pereira u sudačkoj nadoknadi.

Istaknuli smo da je Valenciji ova pobjeda nastavak niza golgeterskih trijumfa u La Ligi koji je počeo razbijanjem Malage 5:0, nakon kojeg su slijedile dvije pobjede 3:2 nad Real Sociedadom i Athletic Bilbaom i za sada posljednja, 6:3 kod Betisa. Šišmiši dakle puno golova primaju (10 u osam kola), ali daleko više daju. Postigli su 21 zgoditak, čak šest više od Reala, a efikasnija od njih je samo vodeća Barcelona s 24 gola.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više