us open

Nevjerojatni španjolski klinac u velikom preokretu ispisao povijest na US Openu

JOHN G. MABANGLO/EPA-EFE

NEVJEROJATNI Carlos Alcaraz je u još jednom meču u pet setova pobijedio Petera Gojowczyka 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 6:0 i postao najmlađi četvrtfinalist US Opena u povijesti.

Fantastični 18-godišnji Španjolac gubio je 2:1 u setovima, a onda kao da ima 15 godina iskustva igranja na Grand Slamovima prepustio 32-godišnjem Nijemcu samo dva gema u zadnja dva seta i okrenuo meč. Za polufinale će igrati protiv mladog Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea.

Alcaraz je tako postao najmlađi četvrtfinalist na svim Grand Slamovima od Michaela Changa 1990. na Roland Garrosu. Španjolac je imao dosta problema s Nijemcem u prva tri seta, a Gojowczyk je napravio break u prvom gemu četvrtog seta.

No Nijemcu je ponestalo snage u završnici te je do kraja meča osvojio samo jedan gem. Alcaraz je meč završio s 35 winnera i 45 pogrešaka, dok je Gojowczyk imao 30 winnera i čak 84 neprisiljene pogreške. Alcaraz je imao čak 26 break lopti, a iskoristio ih je 50 posto dok je Nijemac napravio sedam breakova iz 18 prilika.

Inače, Gojowczyk je u glavni turnir ušao kroz kvalifikacije, a u New York je stigao potpuno sam, bez trenera, fizioterapeuta ili bilo kakve pomoći. Ovo mu je bio prvi Grand Slam u karijeri u kojem je igrao osminu finala, ali za više od toga nije imao snage.

U četvrtfinale je ušao i Nizozemac Botic van de Zaandschulp koji je također krenuo od kvalifikacija. On je u osmini finala u pet teških setova pobijedio 11. nositelja Diega Schwartzmanna i za polufinale će igrati protiv Danila Medvjedeva.

Pročitajte više