NIKE GUBI POSAO? Manchester City u pregovorima s njemačkim divom

Foto: Getty Images / Guliver Image

MANCHESTER CITY pri kraju je višegodišnje sponzorske suradnje s Nikeom.
 
Engleski klub s gigantom sportske obuće i odjeće surađuje od 2012. godine. Ugovor je pravovaljan do 2018. te četverostruki engleski prvak na temelju realiziranog sponzorstva godišnje zarađuje 22 milijuna eura. 
 
Prema pisanju engleskih medija, kao sljedeći potencijalni tehnički pokrovitelj Manchester Cityja spominje se Puma koja je ponudila čak 55 milijuna eura. 
 
Puma, njemačka multinacionalna kompanija s prošlogodišnjim profitom od 62 milijuna eura, već oblači velikane poput Arsenala i Borussije Dortmund. Predstojeće sezone sadašnjoj garnituri Puminih klupskih modela priključit će se i Milan. 
 
Pokroviteljski primat i dalje je u rukama Nikea i Adidasa. Aktualni rekorder je Barcelona koja godišnje od sponzorstva s Nikeom zarađuje vrtoglavih 110 milijuna eura.
 
S 85 milijuna eura godišnje zarade slijedi Manchester United koji zastupa Adidas. Chelsea je treći prema profitu, a Nike ga za vjernost nagrađuje sa 68 milijuna eura po godini. Krug klubova s najbogatijim ugovorima zatvaraju Bayern München (Adidas / 48 milijuna eura), Real Madrid (Adidas / 38 milijuna eura) te Arsenal (Puma / 34 milijuna eura).  

Pročitajte više