Niko Kranjčar priznaje: Nisam niti približno spreman za nastup u prvih jedanaest

NIKO KRANJČAR je zamolio navijače za strpljivost. Ne želi nikakvo požurivanje dok se napornim treninzima malo pomalo vraća u top formu.

Popularni Crunchie malo se pomalo vraća na staze stare slave u svojem Portsmouthu. Trener Tony Adams daje sve više prilike, iako se čini da hrvatski reprezentativac tek treba dohvatiti formu koja je potrebna za odigravanje cijele natjecateljske utakmice.

Nakon što je odigrao svega nekoliko minuta u susretu između Portsmoutha i Fulhama, Kranjčar je dobio zapaženiju minutažu u porazu svoje momčadi na Anfieldu protiv Liverpoola. Odigrao je posljednjih 25 minuta, međutim istaknuo je kako vjerojatno neće biti spreman za svih 90 minuta u susretu s Wiganom u subotu.

"Nisam niti približno spreman za svih 90 minuta, ali bilo je lijepo vratiti se barem malo na teren i osjetiti utakmicu. Za dva do tri tjedna ću biti spreman za prvih jedanaest, no sigurno se neću ni sa čime žuriti", kaže Niko Kranjčar.

"Možda protiv Wigana odigram jedno poluvrijeme"

Niko ima problema safizičkom spremom, dok su operacija i rehabilitacija nakon toga prošli jako dobro, te to nije ostavilo nikakve posljedice.

"Moramo raditi korak po korak. Sretan sam što nemam nikakvih problema sa svojim gležnjem od operacije. Sada mi samo preostaje pronaći dovoljno fizičke snage i vratiti se u formu u kojoj sam bio prije ozljede", objašnjava Kranjčar svoje stanje u ovom trenutku.

"Idealno bi bilo na svakoj utakmici odigrati barem nekoliko minuta. Igrao sam deset minuta protiv Fulhama. Gotovo 30 minuta protiv Liverpoola, možda ću protiv Wigana odigrati 45 minuta pa tako dalje. Ali, to nije pravilo. Vidjet ćemo", oprezan je Crunchie.

"Bilo mi je teško"

Niko ističe kako je jako sretan zbog ponovne tople dobrodošlice navijača Mornara u susretu s Fulhamom.

"Bilo mi je teško ne igrati nogomet, nisam mogao raditi ono što jako volim. Sada ću raditi maksimalno na svakom treningu, dodatno trčati kako bih bio sto posto spreman. Lijepo je vratiti se", zaključuje Kranjčar.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više