Nikola Jokić nakon pobjede otkrio da mu je Đoković poslao poruku

Foto: Profimedia

NIKOLU JOKIĆA još jedna pobjeda dijeli od prvog NBA naslova s Denver Nuggetsima, a Novaka Đokovića do rekordnog 23. Grand Slam naslova, nakon što je u polufinalu Roland Garrosa pobijedio Carlosa Alcaraza i izborio finale protiv Christiana Ruuda.

Nakon pobjede 108:95 u Miamiju za vodstvo 3:1 u NBA finalu novinari su pitali da prokomentira što za Srbiju znače njegovi uspjesi, kao i oni Đokovića, kojeg je javno hvalio i prije par tjedana, na što je tenisač odgovorio kako mora nabaviti Nikolin broj telefona da mu zahvali na lijepim riječima. A Jokić je otkrio da je upravo to i učinio.

Čast mu je imati Đokovića za sunarodnjaka

"Zapravo, poslao mi je poruku, stvarno, nije lagao", uzbuđeno je rekao Jokić. "Nevjerojatan je u svom sportu, jedan je od najvećih u povijesti, ako ne i najveći. Ima priliku osvojiti još jedan Grand Slam, nevjerojatan je sportaš i velika je čast imati ga za sunarodnjaka koji nas predstavlja u svijetu. Mislim da su ljudi u Srbiji sretni što ga imamo za sunarodnjaka."

Među poznatim sunarodnjacima koji su pružili podršku Jokeru je i njegov suigrač iz reprezentacije i kolega iz NBA lige Bogdan Bogdanović, a Jokić je rekao da ga je na prošloj s tribina gledao i crnogorski centar Nikola Vučević.

"Od prve godine ovdje nastojim ostajati u kontaktu sa svima. Dobar je prijatelj i drago mi je što je bio ovdje. Na prošloj utakmici je bio Vučević, tako da imam prijatelje na tribinama", rekao je Jokić, koji je u pobjedi u četvrtoj utakmici postigao 23 poena, 12 skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i dvije blokade.

Pročitajte više