NOVAK ĐOKOVIĆ

Njemački list objasnio zašto Đoković nikada neće biti veliki šampion

Foto: EPA-EFE

NJEMAČKA novinska agencija DPA i list  Rheinische post.samo su posljednji u nizu svjetskih medija koji kritiziraju Novaka Đokovića zbog održanog humanitarnog turnira u Beogradu i Zadru.

Adria Tour bila je plemenita ideja prvog tenisača svijeta u vrijeme pandemije koronavirusa, no pretvorila se u katastrofu nakon objave da je jedan od sudionika turnira Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus. Finale turnira je otkazano, a među zaraženima je i Đoković.

"Novak Đoković, prvoplasirani tenisač svijeta, na svom Adria Touru nije htio ni čuti za stroge mjere higijene kao u nogometnoj Bundesligi. A nakon nekoliko slučajeva koronavirusa među sudionicima, stiže oštra kritika s teniske scene i pitanja u vezi budućih sportskih događaja", piše DPA, a riječi prenosi srpski B92.

"Nikad neće biti veliki šampion"

Rheinische post otišao je korak dalje i napomenuo da Đoković nikada neće biti veliki šampion, unatoč brojnim uspjesima na teniskim terenima.

"On je broj jedan tenisa i atrakcija teniske scene. Ali nikada neće biti veliki šampion, jer za to nisu važna djela na terenu, već ona u stvarnom životu. A na tom polju ovih dana on ostavlja bijedan dojam. Đoković i kolege su svojim egoizmom ugrozili planove o nastavku sezone. Moguće je da će sada, ako se više top-igrača zarazi koronavirusom, pauza potrajati još duže prije nego što se sezona nastavi. Jednom Đokoviću može biti svejedno, on se financijski osigurao. Ali drugi tenisači sada žive na minimumu egzistencije."

 

Pročitajte više