Njemački velikan zainteresiran za Roga

Foto: EPA

MARKO ROG (22) prioritetna je želja Borussije Dortmund u predstojećem ljetnom prijelaznom razdoblju, javljaju talijanski mediji.
 
Prema posljednjim informacijama izvora bliskih Napoliju, Marko Rog nije se nametnuo treneru Mauriziju Sarriju što donekle potkrjepljuje minutaža povjerena hrvatskom reprezentativcu. U dosadašnjem 31 službenom nastupu u tekućoj sezoni ubilježio je 583 minute. Tek je u dva ogleda talijanskog kupa i jednom okršaju Europa lige nastupio kompletnih 90 minuta. 
 
Borussia Dortmund dulje prati cjelokupnu situaciju. Prema navodima njemačkih medija, dortmundski klub Marka Roga, kao darovitog i polivalentnog veznjaka, percipira kao jednog od budućih momčadskih nositelja vezne linije. 
 
Marko Rog u proteklo se vrijeme, u kontekstu transfera, povezivao s Liverpoolom i Bolognom. Napustivši Dinamo, u Napoli je u transferu vrijednom 13 milijuna eura pristigao početkom srpnja 2017. godine. 
 
Prvotno je krajem kolovoza 2016. godine u napuljski klub bio transferiran na jednogodišnju posudbu vrijednu milijun i pol eura. Trenutačno je vrijedan 10 milijuna eura te mu ugovor s Napolijem istječe 30. lipnja 2021. godine.

Pročitajte više