ATLETICO JE I DALJE ŽIV Griezmann škaricama načeo Romu, a Gameiro je dotukao

Foto: Getty Images / Guliver Image

ATLETICO MADRID je ostao u borbi za plasman u osminu finala Lige prvaka. Španjolska momčad je bez ozlijeđenog Šime Vrsaljka srušila Romu na Wanda Metropolitano stadionu 2:0 i time ostala u igri za nokaut fazu. 
 
Bila je to utakmica biti ili ne biti za ekipu Diega Simeonea, koja je ipak uspjela slaviti, pa sada ima dva boda manje od Rimljana uoči posljednjeg kola. Atletico će gostovati već osiguranom Chelseaju, te će juriti pobjedu i nadati se da Qarabag može osvojiti bod na Olimpicu protiv talijanskog predstavnika.
U prvom poluvremenu nije bilo većih prilika u Madridu, a nizozemski sudac Björn Kuipers je u 41. minuti poništio gol Augusta Fernandeza s 20 metara, jer je veznjak domaće momčadi prije toga primio loptu rukom.
 
Međutim, u drugom dijelu viđena je fantastična utakmica. Radja Nainggolan je u 64. želio centrirati s desne strane, ali je praktički šutirao i pogodio prvu vratnicu. Mogla je Roma u tom trenutku do vodstva, ali je nedostajalo malo sreće.
 
I onda, u 69. minuti dogodio se trenutak susreta. Fernando Torres otvorio je desnu stranu za Angela Correu, koji je u padu centrirao na drugu vratnicu, a Antoine Griezmann prekrasnim škaricama zakucao loptu u mrežu za veliko vodstvo.
 

 
Bio je to prvi njegov gol za Atletico nakon dva mjeseca.
 
Gosti su u 83. ostali s igračem manje, jer je Bruno Peres zaradio drugi žuti karton poslije prekršaja nad Filip Luisom, te dobio crveni karton. 
 
To je odmah iskoristio Atletico i u 85. minuti završio posao. Griezmann je sjajno u prostor asistirao za Kevina Gameira, koji je prošao vratara Alissona i s desne strane zabio za konačnih 2:0. 
 

 
Dakle, Roma ipak nije uspjela osvojiti bod i zajedno s Chelseajem se plasirati u osminu finala, ali i dalje ovisi o sebi i ako pobijedi Qarabag u Rimu naći će se među 16 najboljih europskih momčadi. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Ligu prvaka, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Liga prvaka

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.


#AtletiRoma Tweets

Pročitajte više